8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 100 de locuri de muncă anunţate la Bursă

Peste 100 de locuri de muncă anunţate la Bursă

Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj
Romeo Chiriac, şeful AJOFM Gorj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a anunţat că are pregătite 124 de locuri de muncă din partea a 25 de angajatori pentru Bursa generală a locurilor de muncă din 14 aprilie. Evenimentul va avea loc de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. „În vederea informării atât a celor interesaţi în mod direct (şomeri, agenţi economici), cât şi a opiniei publice din judeţ despre organizarea acestei burse a locurilor de muncă, despre subvenţiile oferite angajatorilor conform prevederilor Legii nr. 76 / 2002, modificată şi completată, a fost realizată o campanie de mediatizare prin publicarea în mass-media locale şi regionale a unor comunicate de presă. De asemenea, au fost întocmite materiale publicitare, invitaţii de participare, chestionare pentru solicitanţii de locuri de muncă şi angajatori. Până la această dată, au fost contactaţi 82 de agenţi economici și au confirmat participarea la această bursă 25 de angajatori, numărul total al locurilor de muncă oferite de aceştia fiind de 124. Dintre meseriile solicitate de angajatorii care vor fi prezenţi la această bursă menţionăm: croitor, lucrător gestionar, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, agent de vânzări, sudor, zidar, tâmplar, patiser, brutar, şofer, tehnoredactor, barman, ospătar, muncitor necalificat, electrician, administrator pagină web, consultant financiar. În perioada următoare va continua acţiunea de contactare a agenţilor economici astfel încât cât mai multe locuri de muncă, din cât mai diverse domenii de activitate, să fie oferite celor care vor participa la Bursa locurilor de muncă“, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj

Joburi pentru ţările UE

De asemenea, locuri de muncă vor fi disponibile şi în ţările Uniunii Europene. AJOFM Gorj anunţă persoanele interesate pentru ocuparea unui loc de muncă în străinătate că în această perioadă, prin serviciul EURES, sunt disponibile 269 de locuri de muncă în ţările spațiul economic european. Belgia oferă un post de baby sitter la o familie. Se cere experienţă în domeniu doi ani; bune cunoştințe de limba engleză; flexibilitate în privinţa orelor de lucru (maximum 38 ore/săptămână). Se oferă contract de muncă pe perioadă nedeterminată, salariul este de 650 euro net/lună. Familia oferă gratuit cazare şi masă. Germania oferă locuri de muncă pentru diverse meserii: factor poştal, ergoterapeut, ingineri. Se oferă un salariu de aproximativ 2.000 de euro brut pe lună pentru factorii poştali, iar pentru ingineri este negociabil, în funcţie de pregătirea şi experienţa profesională. Persoanele interesate trebuie să aibă calificare în domeniu şi să cunoască limba germană.
„Pentru cetăţenii români care doresc să lucreze în Irlanda sunt disponibile locuri de muncă în domeniile florar decorator şi tranşator carne. Salariul oferit este de minimum 10 euro brut pe oră pentru florar decorator şi minimum 9,15 euro/oră pentru ciontolitor/tranşator carne. Contractele de muncă oferite sunt pentru perioadă nedeterminată. Marea Britanie oferă locuri de muncă pentru meseriile de bucătari şi îngrijitori persoane. Pentru bucătari, salariul oferit este cuprins între 15.000 – 25.000 lire pe an, iar pentru îngrijitori persoane 7,5 lire pe oră. Norvegia oferă cetăţenilor români locuri vacante de doctoranzi în departamentul biomedical. Se oferă salariu de 59.000 de euro brut/an şi contract de muncă pentru perioadă de trei ani, cu normă întreagă. Persoanele interesate trebuie să deţină master sau doctorat în matematică şi să cunoască foarte bine limba engleză. În Olanda sunt locuri vacante de dulgheri şi programatori/designeri software. Se oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Pentru dulgheri salariul este de 350 – 400 euro pe săptămână, iar pentru programatori/designeri software este de 2.000-4.000 de euro/lună în funcţie de experienţă. În Republica Cehă sunt locuri de muncă pentru meseriile de şlefuitori/pilitori şi şoferi profesionişti pentru camion (transport intern şi internaţional). Se oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, iar salariile oferite sunt între 450 – 1.800 euro/lună. În Slovacia sunt locuri de muncă pentru şoferi camion şi îngrijitori persoane/infirmieri. Se oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, iar salariile oferite sunt între 1.700 – 2.050 euro net /lună pentru şoferi şi între 500 – 650 de euro/lună pentru îngrijitori persoane. Pentru persoanele care doresc un loc de muncă în Suedia sunt oferite posturi în domeniile mecanic auto, vopsitor auto, tinichigiu auto sau femei de serviciu. Se oferă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, iar salariul oferit este de 1.050 de lei în ţară şi 900 de euro net/lună în Suedia. Persoanele interesate pentru ocuparea acestor locuri de muncă pot obţine informaţii suplimentare se la sediul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1, serviciul EURES“, a precizat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS