11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLoc de joacă stropit cu ulei de motor pentru a alunga elevii

Loc de joacă stropit cu ulei de motor pentru a alunga elevii

Un loc de joacă din centrul Craiovei a ajuns să-i deranjeze pe locuitorii din zonă pe motiv că elevii care vin aici fac mizerie și gălăgie. Pentru a-i îndepărta, localnicii au mânjit cu ulei de motor leagănele, toboganele, balansoarul și băncile. Până și bordurile au fost stropite cu ulei.

Gazeta de Sud a fost sesizată în legătură cu părculețul din curtea interioară a blocurilor 12-14 de pe strada Principatele Unite din Craiova, unde se află un mic loc de joacă și unde „unii locatari au considerat că este timpul să decidă ei pentru soarta întregii asociații și să-l vandalizeze, distrugând complet locul și stropindu-l cu ulei de motor, pentru ca nimeni să nu-l mai poată folosi“. În sesizare se mai precizează că Poliția Locală a fost anunțată de trei ori despre acest incident, dar că nu s-a prezentat nici o echipă ca să constate daunele.
În părculeț sunt două tobogane, două balansoare, două leagăne, o măsuță și câteva scaune din plastic, toate vechi (amplasate în 1998, conform unei plăcuțe), dar bine întreținute, iar vineri acestea prezentau, într-adevăr, urme de ulei. Până și pe borduri se puteau vedea dâre de ulei ars de motor.

Nu mai vor loc de joacă între blocuri

Trei dintre craiovenii care locuiesc în blocurile 12-14 de pe strada Principatele Unite, deși spuneau vineri că nu știu cine a comis această faptă, s-au declarat oarecum de acord cu ea. „Nu mai este chiar așa de murdar, am mai făcut noi curățenie. Am șters scaunele, băncile, acum se poate sta. Dar, într-adevăr, avem o mare problemă cu acest loc de joacă. Nu vreți să știți ce este aici, când vin elevi de pe la Școala nr. 2 sau de la Liceul CFR. Ce mizerie lasă… ambalaje, coji de semințe, sticle, țigări… Ce urât vorbesc! Îți este și rușine să treci printre ei! De asta poate s-a procedat așa. Nu știm cine a murdărit toboganele și balansoarele, dar să vină, domn’e, primăria să le ia, că nouă nu ne mai trebuie, nu mai sunt copii pe aici. Un singur copil mai există în aceste blocuri, în rest sunt numai pensionari“, au spus aceștia. „Nu știm ce sesizare s-a făcut, dar și noi am apelat la Poliția Locală, ca să le arătăm ce fac cei care stau pe aici, dar degeaba, nu a venit nimeni. Și dacă vine vreun polițist, credeți că le poate face ceva acestor elevi? Fug imediat“, au precizat locatarii nemulțumiți de locul de joacă.
La scurt timp după ce aceştia au părăsit zona, în părculețul cu pricina și-au făcut apariția și câțiva elevi, care spuneau că sunt de la Liceul „Constantin Brâncuși“ și că încă nu au început orele. Aceștia au recunoscut că vin des aici, dar nu se considerau niște elevi-problemă, așa cum susțin locatarii. „Mai venim aici înainte de ore sau în pauze, dar nu este adevărat că facem mizerie sau gălăgie. Este un loc unde ne mai relaxăm și noi, stăm la soare, mai discutăm. Nu știm de ce s-a recurs la un astfel de gest. Au turnat ulei până și pe borduri și pe lanțurile de la leagăne. Nu se poate așa ceva! Nu venim aici pentru a ne da în tobogane, nici nu mai avem loc în ele, venim pentru că nu avem unde să stăm în altă parte. Poate acest loc de joacă este folosit și de copii și e păcat că l-au stricat“, au spus elevii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS