14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoi programe educaționale pentru elevii din Fărcaș și Goiești

Noi programe educaționale pentru elevii din Fărcaș și Goiești

Asociația „Adina Stiftelsen“ a prezentat trei programe puse în aplicare pentru menținerea la școală în anul școlar 2015-2016 a copiilor din Goiești și Fărcaș.
Asociația „Adina Stiftelsen“ a prezentat trei programe puse în aplicare pentru menținerea la școală în anul școlar 2015-2016 a copiilor din Goiești și Fărcaș.

Abandonul școlar este în creștere, susțin ONG-urile, care spun că a ajuns la 18%, iar că în următorii doi ani, uni­tă­ți­­­­le șco­­­­lare se vor depopula și mai mult, având în vedere scă­­­­derea natalității.
Pe această hartă a abandonului școlar se află și ju­dețul Dolj. Cei mai mulți copii din mediul rural ajung să abandoneze școala, din cauza faptului că părinții preferă să îi folosească pe cei mici la activitățile în gospodărie.
Până în 2020, rata abandonului școlar trebuie să scadă însă la 11,3%. În acest sens, Asociația „Adina Stiftelsen“ a inițiat proiectul „Eu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat“, pentru a menține în școală 220 de copii din Fărcaș și Goiești. Și au fost identificate trei soluții.
„Lucrăm cu elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a și am aplicat trei programe. În primul rând, programul After School care se desfășoară și în alte unități școlare, dar și două programe noi, Grădiniță deschisă, un concept norvegian prin care după program copiii erau invitați cu părinții la diverse activități și alt program «new start» prin care un voluntar al asociației mergea la familie și petrecea un timp, dându-le sfaturi. După aceste programe, s-au constatat îmbunătățiri. Părinții spun că elevii au avut rezultate mai bune la școală, iar profesorii au observat că au avut loc schimbări comportamentale și sociale“, a spus Luminița Dincă, manager Asociația „Adina Stiftelsen“.
Activități pe acest proiect vor continua până la sfârșitul lunii aprilie 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS