12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat în apropiere de Maglavit

O cisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat în apropiere de Maglavit

O cisternă încărcată cu 9.000 de litri de GPL (Gaz Petrolier Lichefiat) s-a răsturnat marți, în jurul prânzului, pe DJ 553, după ce șoferul a pierdut contolul direcției din cauza vitezei excesive. Pompierii au explicat că accidentul s-a soldat numai cu pagube materiale și nu a existat pericolul producerii unui incendiu sau unei explozii.
Polițiștii doljeni au fost sesizați marți, în jurul orei 11.00, despre faptul că pe DJ 553, între localitățile Maglavit și Poiana Mare, șoferul unei autocisterne a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat pe partea carosabilă. La locul accidentului au fost trimise mai multe echipaje de polițiști, iar pompierii din Calafat au intervenit cu două autospeciale și o ambulanță SMURD.
Șoferul cisternei, un bărbat de 33 de ani, din județul Argeș, nu a fost rănit în urma accidentului, care s-a soldat numai cu pagube materiale. S-a constatat că cisterna era încărcată cu 9.000 de litri de GPL, însă nu a fost avariată după ce s-a răsturnat pe șosea. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj au precizat pentru GdS că nu a existat pericolul producerii unui incendiu sau a unei explozii, iar operațiunea de repunere pe roți a vehiculului a fost supravegheată de pompieri după ce zona a fost închisă. Pentru că cisterna răsturnată a ocupat întreaga șosea, traficul rutier între cele două comune a fost deviat pe alte rute. Polițiștii doljeni au mai precizat că șoferul argeșean a fost amendat cu 315 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS