11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlte lucrări anapoda în Parcul „Nicolae Romanescu“

Alte lucrări anapoda în Parcul „Nicolae Romanescu“

Șirul lucrărilor făcute anapoda în Parcul „Nicolae Romanescu“ continuă cu înlocuirea stâlpilor de iluminat de pe marginea aleilor. Noii stâlpi îi imită ca model pe cei care au fost inițial utilizați la iluminatul parcului, numai că distanța la care sunt așezați unii față de alții este haotică, ceea ce le dă un aspect inestetic. Distanţa dintre stâlpi diferă cu zeci de metri față de ceea ce susțin autoritățile locale.

După gardul de peste un metru înălțime care a fost așezat în jurul lacului de la intrarea în parc și vegetația distrusă de utilaje, a venit și vremea sistemului de iluminat. De câteva zile, pe marginea unora dintre aleile lăturalnice ale parcului au început să apară noii stâlpi de iluminat. Aceștia, din câte se arată în proiect, îi imită ca model pe cei care au fost utilizați la momentul construirii parcului. Sunt înalți de 5,5 m, din fontă, numai că au fost așezați în așa fel pe marginea aleilor că par mai degrabă „aruncați“, fără respectarea unui plan. Cei mai mulți au fost montați pe aleile din vecinătatea Hipodromului, unii dintre ei chiar pe cărările de pământ, iar distanța dintre ei nu este fixă și se vede cu ochiul liber că spațiul este când mai mare, când mai mic. În plus, întregul șir de stâlpi nu păstrează nici măcar o linie dreaptă de-a lungul aleilor, mulți dintre ei fiind montați unul mai în față, altul mai în spate. Reprezentanții administrației locale spun însă că nu este nici o problemă cu distanța dintre acești stâlpi de iluminat.
„Am verificat și am aflat că distanța dintre stâlpii de iluminat este variabilă, în funcție de amplasament. Aceasta este fie de 30 de metri, fie de 40 de metri, după cum sunt așezați stâlpii în curbă sau în linie dreaptă de-a lungul aleilor“, a declarat, pentru GdS, Mihail Genoiu, viceprimarul Craiovei.
Că una scrie în proiect sau cunosc autoritățile și alta este realitatea în teren, nu este nici o îndoială. Acest fapt l-au constatat și redactorii GdS, după ce au verificat distanța dintre mai mulți stâlpi din Parcul „Nicolae Romanescu“. Uimitor, dar între stâlpii de iluminat, distanța nu este nici de 30 de metri, nici de 40 de metri, ci de 9, 10 sau 21 de metri. Aceste distanțe au fost depistate între stâlpi așezați consecutiv. În acest caz, se ridică o întrebare: care este, de fap, distanța (sau distanțele) prevăzută în proiect la care trebuie amplasați stâlpii de iluminat din Parcul „Nicolae Romanescu“?

Mobilierul rămas în parc se distruge pe zi ce trece

Un alt aspect neplăcut și costisitor ar fi cel legat de mobilierul din parc, în special băncile și coșurile de gunoi, amplasate și acestea pe marginea aleilor. Nici unul dintre aceste obiecte nu a fost ridicat când amplasamentul a fost predat de către RAADPFL constructorului, adică în momentul zero al deschiderii șantierului. Din cauza lucrărilor de anvergură care au loc în parc în prezent, multe dintre acestea au fost distruse. Multe bănci și coșuri au fost dislocate și aruncate la voia întâmplării, iar altele zac distruse în șanțurile și nămoalele care se găsesc la tot pasul în șantierul din parc. Ce-i drept, proiectul prevede înlocuirea celor distruse și modernizarea celor rămase întregi, numai că prin lăsarea lor în șantier, numărul celor distruse crește de la o zi la alta.
Referitor la această situație, directorul RAADPFL Craiova, Aurelia Filip, a declarat: „Nu am ridicat acest mobilier, fiindcă nu s-a prevăzut acest lucru. Acesta este motivul pentru care băncile și coșurile de gunoi au rămas în șantier“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS