14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza pe următoarele săptămâni în Oltenia

Prognoza pe următoarele săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a trnasmis o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 28 martie – 10 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la  Reading, Anglia.

În Oltenia, la  sfârşitul lunii martie vremea se va încălzi şi valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele normale în această perioadă. Pe 1 aprilie, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 22…24 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 7 grade. Apoi, vremea se va  răci  accentuat, iar regimul termic mediu va marca o scădere de  aproximativ 9 grade. Ulterior, până la sfârşitul intervalului, temperaturile nu vor mai suferi modificări semnificative, valorile diurne urmând a fi cuprinse, în general, între 16 şi 18 grade, iar cele nocturne, între 4 şi 6 grade. Ploi slabe, trecătoare, sunt posibile pe data de 29 martie şi, din nou, după 4 aprilie.

La munte, în primele zile de prognoză vremea se va încălzi treptat, de la valori medii diurne de 4 grade, până la 12…13 grade în data de 1 aprilie. Apoi regimul termic diurn va marca o scădere, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză nu va mai avea  variaţii semnificative, urmând a se situa, în medie, între 6 şi 8 grade. Temperaturile minime nocturne vor fi cuprinse, pe tot parcursul  intervalului de prognoză, între  -4 şi 3 grade, cu  cele  mai scăzute valori în primele nopţi şi, din nou, în jurul datei de 3 aprilie, şi cele mai ridicate în jurul datei de 1 aprilie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant ploi, va fi ridicată în ambele săptămâni de prognoză, însă cu precădere în intervalul 28 – 30 martie şi, din nou, după data de 4 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS