18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimul deces de gripă porcină în Dolj, confirmat

Primul deces de gripă porcină în Dolj, confirmat

Direcția de Sănătate Publică Dolj (DSP) a confirmat ieri primul deces cauzat de gripa porcină în județ. Este vorba de o femeie de 37 de ani care a fost internată timp de mai multe zile în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova. Din momentul internării, pacienta a primit tratament complex, însă nu a mai putut fi salvată, după cum a anunțat conducerea SJU Craiova. Săptămâna acesta, în Dolj, au fost alte opt cazuri suspecte de gripă, unul dintre ele fiind confirmat de Institutul Cantacuzino din Bucureşti. „Au fost opt cazuri suspecte de gripă, dintre care unul pozitiv pentru virusul gripal tip AH1. În această săptămână a fost înregistrat un deces provocat de gripă (virus gripal tip AH1) la un pacient de sex feminin din grupa de vârstă 15-49 de ani, cu afecțiuni medicale preexistente, neimunizat antigripal“, arată datele DSP Dolj.
Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână în Dolj a ajuns la 1.670 și este mai mare faţă de săptămâna anterioară cu peste 250 de cazuri. Medicii din cadrul DSP Dolj spun că cel mai eficient mijloc de prevenţie rămâne igiena personală, în special spălarea mâinilor cu apă şi săpun din abundenţă. „Se recomandă izolarea la domiciliu sau spital a persoanelor bolnave, evitarea colectivităţilor – serviciu, gradiniţă, şcoală, spaţii închise, supraaglomerate, evitarea vizitelor la persoanele bolnave, aerisirea încaperilor la domiciliu sau la locul de muncă“.
În țară, numărul deceselor în acest sezon a ajuns la 73, după cum a anunțat Centrul Naţional de Control şi Supraveghere a Bolilor Transmisibile (CNCSBT). Cele mai multe decese s-au înregistrat în Bucureşti – 19, Argeş – 10, Prahova – 8, Cluj – 6 şi Olt – 5 cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS