16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcare inundată după reabilitarea străzii Calea București

Parcare inundată după reabilitarea străzii Calea București

Unele dintre străzile orașului Craiova, dar și parcările din preajma blocurilor au fost, în aceste zile, acoperite de apă, din cauza unor lucrări de modernizare deficitare, dar și a lipsei de interes a administrației locale.

Modernizarea străzii Calea București le-a adus numai probleme craiovenilor din blocul T5. La fiecare ploaie, parcarea blocului se umple de apă și devine impracticabilă. Proprietarii spun că de vină ar fi constructorul care a lucrat la reabilitarea străzii. Acesta a așezat între parcare și trotuar borduri prea înalte, care nu permit apei provenite de la precipitații să se scurgă către gurile de canalizare aflate pe carosabil. În plus, nici parcarea nu a fost prevăzută cu guri de scurgere. „Când plouă, parcarea se umple de apă și nu se mai poate circula. Înainte era scurgere pentru apa din parcare, dar după ce s-au făcut lucrările de modernizare au lăsat așa. Noi, locatarii, am umblat la borduri, ca să se poată scurge apa din parcare. Am vorbit cu constructorii și au spus că fac mai târziu scurgerea“, a spus Andrei Mehedințu.
Nemulțumiți sunt și deținătorii chioșcurilor din vecinătatea blocului T5. Aceștia spun că apa din parcare se revarsă peste chioșcurile lor. „Se vede foarte clar, parcarea este plină de apă, pentru că nu are nici o scurgere. Am făcut sesizări la primărie, au venit s-au uitat și au plecat. Dacă am văzut așa am luat niște borduri scoase din alte parcări și le-am pus aici ca să nu mai inunde parcarea, dar nu aceasta este rezolvarea“, a afirmat unul dintre comercianții de pe strada Calea București.
În legătură cu această situație, administratorul orașului Craiova, Radu Preda, a spus: „Nu știam despre acest lucru, dar voi anunța Compania de Apă să meargă acolo, să vadă despre ce este vorba. Cred că situația se poate remedia și se poate pune acolo o gură de scurgere“.

Bălți și gropi și pe strada Honore de Balzac

Probleme cu apa provenită de la precipitații, dar și cu nămolul au și craiovenii de pe strada Honore de Balzac, situată în imediata apropiere a Parcului Pușkin. Aici atât strada, cât și trotuarele nu au fost reabilitate sau asfaltate niciodată. După ploi sau când se topește zăpada, întreaga stradă, dar și trotuarele devin impracticabile, susțin localnicii. „Strada noastră este într-o situație jalnică. Nimeni de la primărie nu a «reușit» să parcurgă «fabuloasa» distanță de la primărie până în Parcul Pușkin, să constate la fața locului în ce condiții se deplasează zi de zi locatarii acestei străzi. Nu ne bagă nimeni în seamă“, a spus Natalia Andrei, campioană mondială la atletism și cetățean de onoare al Craiovei.
În această situație, ce ar mai putea spune craiovenii de pe strada Bâlteni, o stradă de pământ, aflată la periferia orașului. „Este mare prăpăd pe strada noastră. Suntem la periferie și nimeni nu ne bagă în seamă. Ne încălțăm în cizme de cauciuc ca să putem ieși din curți atunci când plouă. Nu ne-au pus nici măcar o lopată de pietriș“, s-a plâns Nela Nicolae, localnică de pe strada Bâlteni.

Parcarea din Piața Gării se reabilitează

După ce Gazeta de Sud a prezentat situația parcărilor din zona Piața Gării, din spatele Oficiului poștal, administrația locală a decis să modernizeze aceste parcări. Chiar dacă ele nu erau prinse într-un program de reabilitare, se pare că s-au găsit fondurile necesare modernizării acestora și a străzii adiacente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS