21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJCI - Academia de training

JCI – Academia de training

Asociația Junior Chamber International Craiova (JCI Craiova) a organizat, miercuri, la hotel Ramada Plaza Craiova, evenimentul JCI MIXER pentru a lansa o nouă ediție a proiectului „Academia de training“ și seria de evenimente Business Networking Event destinate antreprenorilor. JCI Craiova își propune să formeze o comunitate de lideri și manageri din zona Craiovei și să promoveze spiritul antreprenorial prin cursuri gratuite.

Seria evenimentelor Business Networking Event, lansată de organizația JCI Craiova, facilitează întâlnirea oamenilor de afaceri din comunitate, fiind o oportunitate pentru orice antreprenor care își dorește să își dezvolte propria afacere. La ediția inaugurală de ieri a participat, prin Skype, Marcello Pauw, fost general manager la hotelul Ramada Plaza Craiova, care a fost și membru în organizația JCI. „Am intrat în JCI în 2008 și în 2014 m-au scos din organizație, pentru că am împlinit 40 de ani. Perioada petrecută de mine la JCI a fost specială. Am întâlnit oameni deosebiți, oameni cu diverse experiențe, de la care aveai ce să înveți. La fel de importante erau proiectele și strângerile de fonduri“, a spus Marcello Pauw. Una dintre experiențele despre care a vorbit a fost ajutarea unei familii foarte sărace, ai cărei copii erau bolnavi, care s-a finalizat cu o vizită organizată pentru cei mici la Disneyland.

Fundația Gazeta de Sud, exemplu pentru implicarea în comunitate

Exemple de bună practică pentru comunitate au fost prezentate și de directorul cotidianului regional Gazeta de Sud, Ștefan Voinea, care a vorbit despre acțiunile în care a fost implicată Fundația Gazeta de Sud, precum și despre cele derulate de Clubul Rotary Probitas, din care face parte. „Fundația Gazeta de Sud e un proiect pe care l-am început în urmă cu zece ani, după ce am făcut un studiu de piață, în Craiova, care ne-a spus că cititorii noștri vor mai mult decât să scriem, vor să ne implicăm direct. Un proiect de suflet este «Fii vocea cartierului tău». Ideea este că facem întâlniri cu locuitorii, prin care se rezolvă diverse probleme. Ne-am implicat foarte mult și pe partea medicală, pentru că, pe lângă infrastructură și educație, partea medicală la noi este cea mai mare problemă. Cu fundația Rotary Probitas oferim burse liceenilor care au rezultate foarte bune la învățătură, dar nu au situații financiare foarte bune. De asemenea, am renovat Stomatologia de la Spitalul Clinic Județean, Pediatria de la «Filantropia»“, a precizat Ștefan Voinea. Pentru a reuși în astfel de activități, trebuie întrunite anumite condiții. „Dacă vreți să ajutați, trebuie să credeți în lucrul pe care vreți să-l demarați. Trebuie să știți că nu toți oamenii ajută la fel. Unii au o rețea foarte bună, alții au bani, alții au timp. Trebuie să îl folosești în mod pozitiv pe fiecare. De asemenea, planificarea este vitală. Și orice proiect are un responsabil, indiferent din câți membri este formată echipa“, a precizat directorul GdS. Au fost subliniate însă și dificultățile prin care pot trece cei care pornesc astfel de acțiuni. „Statul este un coșmar de multe ori, dar oamenii au nevoie de ajutor și asta trebuie să fie motivația. Un alt aspect este că uneori lucrurile nu sunt ceea ce par, dar până la urmă procesul este mai important decât rezultatele“, a mai spus Ștefan Voinea.

Brandingul personal, un plus pentru orice acțiune

La eveniment a fost prezent și Cristian Toaxen, care le-a vorbit tinerilor despre branding-ul personal. „Branding-ul este la fel de important ca învățătura. Este important să înveți, dar să știe și alții ce ai învățat. În antreprenoriat, branding-ul este un plus pe care îl poți aduce cunoștințelor tale și îi faci și pe ceilalți conștienți de ceea ce poți face. Cursanții sunt oameni tineri, care încearcă să aibă un drum în viață, oameni care doresc mai mult de la ei“, a spus Toaxen. Astfel de cursuri vor avea loc lunar. Potrivit organizatorilor, acestea sunt gratuite, iar datele la care vor fi organizate vor fi anunțate lunar pe pagina organizației JCI Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS