14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCălinoiu a fost trimis în judecată pentru fals în declaraţii

Călinoiu a fost trimis în judecată pentru fals în declaraţii

Ion Călinoiu, fostul preşedinte al CJ Gorj (Foto: Eugen Măruță)
Ion Călinoiu, fostul preşedinte al CJ Gorj (Foto: Eugen Măruță)

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată. Călinoiu a fost anchetat ca urmare a unei plângeri depuse de inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI). Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj este acuzat că nu a menționat în declarațiile de avere din iunie 2013 și iunie 2014 veniturile obținute de la Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic și Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu. Potrivit unui raport întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, Ion Călinoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate, ocupând simultan funcţia de preşedinte al consiliului judeţean şi pe cea de expert în cadrul proiectului derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.
„Aceste venituri nu au fost menţionate în declaraţia de avere nr. 202/11.06.2013 din anul 2013 (suma de 687 de lei aferentă anului 2012) şi declaraţia de avere nr. 235/12.06.2014 din anul 2014 (suma 876 de lei) aferentă venitului din anului 2013) cu scopul de ascunde starea de incompatibilitate reţinută de către Agenţia Naţională de Integritate“, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

A rămas fără funcţie

Ex-preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a declarat că a omis să completeze declaraţiile de avere cu veniturile obţinute din participarea la proiectul respectiv şi a recunoscut că a uitat să facă acest lucru, însă banii ar fi fost evidenţiaţi pe card şi au figurat la venituri, la administraţia fiscală. Ion Călinoiu a contestat la Curtea de Apel din Craiova raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, însă prima cerere a fost respinsă pe motiv de netimbrare. Ca urmare a deciziei definitive a magistraţilor craioveni, Prefectura Gorj a dispus prin ordin al prefectului încetarea mandatului lui Ion Călinoiu. Pe rolul Curţii de Apel din Alba Iulia se mai află însă un dosar cu acelaşi obiect, vizând contestarea raportului ANI. Ion Călinou a contestat în această săptămână şi ordinul prin care a rămas fără funcţie, dosarul fiind preluat de Secţia Contencios Administrativ a Tribunalului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS