10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSocial Impact Award caută tineri craioveni cu idei de afaceri sociale

Social Impact Award caută tineri craioveni cu idei de afaceri sociale

Tinerii craioveni, aşteptaţi la competiţia de antreprenoriat social (Foto: Lucian Anghel)
Tinerii craioveni, aşteptaţi la competiţia de antreprenoriat social (Foto: Lucian Anghel)

Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solution şi Universitatea Alternativă au lansat ieri, la Craiova, ediţia 2016 a Social Impact Award, competiție de antreprenoriat social pentru studenții din România. Concursul are drept scop încurajarea tinerilor să dezvolte proiecte care pot avea impact pozitiv în societate. Tinerii care își doresc să rezolve probleme sociale curente într-un mod inovativ sunt așteptați să aplice cu ideea lor de afaceri până pe 8 mai.
„Finaliştii au şansa să primească premii în bani, mentorat, spațiu de lucru și participarea la Social Impact Award Europe Summit, la Viena. Vor avea ocazia să intre în contact cu alți tineri care le împărtășesc aspirațiile și să afle de la practicieni care sunt primii pași pentru a deveni antreprenor social în România. După data de 8 mai, organizatorii vor selecta opt idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii, alături de Youth Hub și Incubatorul Universității Alternative. Cei care aplică până la sfârșitul lunii martie vor primi și feedback de la organizatori. Pe 29 septembrie, juriul va acorda trei premii de 1.500 de euro studenţilor şi tinerilor români, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunității. Câștigătorii vor primi și burse de participare la Social Impact Award Europe Summit, care va avea loc la finalul lunii octombrie, la Viena“, a spus Loredana Urzică, membru al Global Shapers Bucharest Hub.
Competiţia se desfăşoară în 12 ţări. În perioada iunie – septembrie, opt echipe preselectate de juriul Social Impact Award vor participa la o perioadă de incubare a ideilor lor ce constă în: acces la workshop-uri pe diverse teme: conturarea modelului de afaceri, marketing şi promovare on-line, cunoştinţe de bază în materie de finanţe, crearea unei prezentări captivante. Fiecare echipă va avea un mentor – antreprenor, membru al comunităţii cu experienţă în dezvoltarea ideilor de afaceri. „În una din ediţiile anterioare, a fost desemnată câştigătoare ideea de afaceri ce vizează reciclarea bicicletelor. S-a dezvoltat astfel primul centru de reciclare a bicicletelor din România, care ajută studenți și persoane cu venituri medii să își personalizeze bicicleta, promovând în același timp un stil de viață sănătos și protecția mediului prin reciclare selectivă. Bicicletele reciclate sunt recondiţionate şi scoase la vânzare on-line, la preţuri avantajoase“, a explicat Loredana Urzică. O altă idee de afaceri, Mesteshukar ButiQ, a fost desemnată una dintre cele mai bune zece idei de inovație socială din Uniunea Europeană, în 2012. Este o rețea de întreprinderi de economie socială ce a reușit revalorizarea meseriilor tradiționale.
În alegerea proiectelor câştigătoare, juriul va ţine cont de următoarele criterii: proiectul şi implementarea să fie inovatoare, să propună soluţii şi abordări noi ale unei probleme sociale, să aibă un impact semnificativ în societate. Candidatul trebuie să demonstreze atât eficacitatea ideii, cât şi fezabilitatea acesteia. Ideile de afaceri pot fi pe diverse teme: sărăcie, sănătate, educație, mediu, energie, tehnologie și comunicații, drepturile omului, discriminare.
Studenţii şi tinerii craioveni îşi pot depune ideea dea faceri pe platforma http://socialimpactaward.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS