16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIarna nu vrea să plece de la Rânca

Iarna nu vrea să plece de la Rânca

Turiştii au avut parte de încă un weekend de schi pe pârtiile din Rânca. A nins din nou la cota 1.650 şi turiştii au avut la dispoziţie două pârtii de schi în centrul staţiunii turistice. Este vorba de pârtiile M1 şi M2, unde aproximativ o sută de turişti au fost prezenţi în fiecare zi de weekend.
Stratul de zăpadă variază între 20 şi 30 de centimetri, iar vântul a făcut ca pe anumite porţiuni stratul de zăpadă să fie şi mai mare. DN 67C Novaci – Rânca a fost curăţat de către drumari şi s-a urcat fără probleme cu anvelope de iarnă, iar turiştii au fost obligaţi de Poliţia Rutieră să aibă lanţuri în portbagaj şi alte echipamente care să îi ajute în caz de nevoie. Din fericire, pentru iubitorii sporturilor de iarnă, Rânca este în continuare zona montană unde încă se mai poate practica schiul în condiţii bune.

Doar trei intervenţii pe pârtii

Potrivit lui Sabin Cornoiu, salvamontiştii nu au avut decât trei intervenţii pe cele două pârtii de schi şi doar într-un caz s-a decis trimiterea la spital pentru investigaţii suplimentare. „S-a schiat şi de data aceasta, dar lume mai puţină, câteva zeci de schiori, nu mai mult de 100 zilnic, pe cele două pârtii deschise în Rânca. S-au bucurat de schi şi s-au distrat în voie, mai ales că nu a fost aglomeraţie. Deşi nu mai sunt decât trei-patru zone în ţară unde se mai poate schia în condiţii bune, turiştii vin din ce în ce mai puţini la schi, iar cei care vin sunt împătimiţi şi au la dispoziţie condiţii bune de schiat, mai ales că nu este atâta lume.
Până duminică la prânz am avut doar doar trei cazuri, traumatisme diverse – doar unul dintre ele, traumatism membru inferior, necesitând transport cu ambulanţa pentru control în unitățile medicale specializate. În rest, putem spune că Rânca rămâne, ca de obicei, una din puţinele staţiuni din ţară unde se poate schia şi primăvara. Acest lucru este un atu şi ar trebuie să promovăm faptul că există aceste posibilităţi de practicare a sporturilor de iarnă în continuare, în timp ce în alte zone montate sezonul de schi s-a încheiat de ceva vreme“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj.

Drumarii au curăţat ieri şoseaua

Ieri a viscolit la Rânca şi angajaţii Secţiei Târgu Jiu din cadrul Drumurilor Naţionale au decis să intervină cu o autofreză ca să înlăture zăpada de pe carosabil. De asemenea, s-a acţionat şi cu material antiderapant. Astfel, au fost folosite două utilaje, care au răspândit cantitatea de 13 tone de material antiderapant, pentru ca traficul rutier să se desfăşoare fără probleme. În zona Releului de telecomunicaţii, stratul de zăpadă măsura duminică un centimetru, iar drumarii erau pregătiţi să intervină în continuare, în cazul în care era necesar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS