9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestat pentru uciderea unui bărbat paralizat

Arestat pentru uciderea unui bărbat paralizat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut și obținut, miercuri, arestarea preventivă a unui bărbat din localitatea Celaru, acuzat că a bătut și aruncat într-un canal un bărbat de 52 de ani, care suferea de hemipareză. Acesta din urmă a murit de frig, după ce a stat o noapte în canalul din apropierea comunei Celaru.
Anchetatorii au stabilit că, în cursul zilei de 5 februarie, Marin Nicu a mers acasă la Petrică Badea, de 52 de ani, iar după ce a băut câteva pahare a început să-l jignească pe acesta din urmă. Ulterior, „inculpatul Nicu Marin, folosindu-şi forţa fizică şi profitând de handicapul locomotor al victimei, a apucat-o pe aceasta de haine, a târât-o împotriva voinţei sale până la poartă, apoi a pus-o în căruţa sa şi a plecat“, au stabilit anchetatorii. Totul a fost văzut de un bărbat care venise la Badea să-i spargă lemnele, bărbat care a încercat să-l împiedice pe Marin Nicu să-l scoată din casă pe Badea.
În dimineața zilei de 6 februarie, doi bărbați „l-au observat pe inculpatul Nicu Marin venind cu căruţa din direcţia pădurii Zvorsca şi oprindu-se într-un punct pe marginea canalului de desecare, de unde a chemat un câine, pe care l-a luat cu el în căruţă. Când a ajuns în dreptul celor doi martori, inculpatul le-a spus că în canalul de desecare este Badea Petrică decedat“, mai spun procurorii.
Petrică Badea a fost găsit în viață, însă a decedat la Spitalul de Urgență Craiova. Medicii legiști au stabilit că bărbatul a murit din cauza hipotermiei, iar leziunile pe care le prezenta la nivelul capului fuseseră provocate prin lovire cu un corp dur.
Inițial, polițiștii din comună au bănuit că moartea bărbatului fusese accidentală, că ar fi căzut în canalul în care a fost găsit și a murit din cauza frigului. Problema a fost că Badea suferea de hemipareză dreapta spastică sechelară și era puțin probabil să fi ajuns singur până în zona în care a fost găsit, la aproximativ trei kilometri în afara comunei Celaru.

Dat de gol de telefon

Văzând că ancheta bate pasul pe loc și fiind convins că Petrică a fost ucis, pe 11 februarie, fratele victimei a hotărât să depună o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, iar cercetările au fost preluate de un procuror craiovean. Ulterior, anchetatorii au reușit să adune probe prin care au demonstrat că Petrică Badea a fost ucis de Nicu Marin, care bănuia că Badea avea o relație cu concubina sa.
„Cu ocazia audierii, inculpatul Nicu Marin nu a recunoscut săvârşirea faptelor, susţinând că nu s-a mai întâlnit cu victima de aproximativ patru luni, de când se certaseră. Poziţia subiectivă a inculpatului este nesinceră, probele administrate până în acest moment în cauză conducând la bănuiala rezonabilă că acesta este autorul faptelor reţinute în sarcina sa“, susțin procurorii.
În primul rând, doi martori au declarat că, în seara zilei de 5 februarie, l-au văzut pe Nicu Marin intrând în locuința victimei, iar alt martor a explicat că l-a văzut pe Nicu Marin cu căruța la poarta locuinței lui Petrică Badea.
O probă importantă a anchetatorilor a fost localizarea telefoanelor victimei și suspectului. Când a fost luat din casă, Petrică Badea avea telefonul mobil în buzunar, însă telefonul nu a fost găsit asupra sa. Deși Nicu Marin a susținut că nu a folosit telefonul pe 5 februarie și câteva zile după aceea, pe 6 și 11 februarie, atât telefonul victimei, cât și cel al suspectului au fost localizate în extravilanul comunei Celaru. Mai exact, pe 6 și 11 februarie, cele două telefoane au fost pornite pentru câteva minute, de ajuns pentru a fi localizate. De asemenea, anchetatorii cred că bărbatul minte pentru că, atunci când i-au cerut hainele cu care a fost îmbrăcat în noaptea de 5 spre 6 februarie, acesta a explicat că… le-a ars. Și asta pentru că îi fuseseră murdărite de cal. Altă suspiciune este legată de momentul în care victima a fost găsită în canal chiar de Nicu Marin. „În acelaşi mod poate fi interpretată şi acţiunea inculpatului de a le indica martorilor că persoana decedată în canalul de desecare este numitul Badea Petrică, persoană despre care afirmă că nu a mai văzut-o de patru luni. Ori, în situaţia în care martorii au relatat că, deşi îl cunoşteau pe Badea Petrică, cu ocazia descoperirii corpului acestuia în canal nu l-au recunoscut, iar membrii familiei victimei, de asemenea, nu au recunoscut-o pe aceasta după fotografiile făcute la faţa locului, ci ulterior, la morgă, se poate concluziona că inculpatul cunoştea foarte bine cine este persoana abandonată în câmp, tocmai pentru că fusese direct implicat în modul în care acesta ajunsese acolo“, au mai susținut anchetatorii.

Arestat preventiv pentru 30 de zile

Pe 15 martie, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului pentru comiterea infracțiunii de omor, iar miercuri, Nicu Marin a fost prezentat la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis propunerea anchetatorilor și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS