10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe deschide prima ediţie a Târgului de Turism al Olteniei

Se deschide prima ediţie a Târgului de Turism al Olteniei

Organizatorii spun că agențiile de turism care vor expune vor oferi reduceri de prețuri de până la 45% la un sejur. Aflați ce destinații de vacanță preferă oltenii anul acesta. În cadrul târgului va fi organizată o bursă a locurilor de muncă pentru persoane care vor să activeze în domeniul turismului în țară și în Germania.

Prima ediție a Târgului de Turism al Olteniei își deschide porțile în perioada 18-20 martie, la Centrul Multifuncțional Craiova din cartierul 1 Mai. Pe parcursul a trei zile, între orele 10.00-18.00, mai mulți touroperatori și agenții de turism din România și câte o agenție din Bulgaria și una din Spania îşi vor expune ofertele de turism în incinta Centrului Multifuncțional.
„Acest târg de turism este primul organizat în zona Olteniei, pentru că și oamenii din această zonă merită să își găsească oferta de vacanță mult visată. Muncim 50 de săptămâni pe an și merităm să avem o săptămână în care să ne relaxăm“, a spus Nicoleta Dicoiu, reprezentanta organizatorilor, în cadrul conferinței de presă desfășurate ieri la Centrul Multifuncțional Craiova. „Acest târg este un experiment unic în ultimii 25 de ani, fiind prima ediție a unui târg de turism în această zonă a țării. Vor fi prezenți și reprezentanți ai Camerelor de comerț Vidin și Zaicear, însoțiți de o delegație de șapte-opt oameni de afaceri bulgari“, a precizat George Moțățăianu, directorul Direcției Târguri și Expoziții din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Dolj, instituție parteneră la târg.
Pe parcursul târgului vor fi diverse programe artistice, plimbări cu balonul cu aer cald, dar și o tombolă în urma căreia un cuplu va câștiga un weekend la Marea Neagră.

Oferte estivale cu reduceri

Organizatorii susțin că agențiile de turism care vor fi prezente începând de vineri la acest târg vor oferi diverse reduceri, care alături de reducerile de „early booking“ (rezervare din timp) ar putea ajunge până la 45% din prețul pachetului turistic.
Anul acesta, destinațiile externe preferate de olteni rămân aceleași, Bulgaria și Grecia, dar operatorii de turism spun că în ultima perioadă a crescut cererea și pentru alte destinații, respectiv Spania, Italia și Portugalia.

Locuri de muncă în turism

În incinta târgului va fi organizată o bursă a locurilor de muncă pentru cei care vor să lucreze în turism. Organizatorii îi invită pe cei care doresc un loc de muncă în acest domeniu să meargă cu CV-urile pregătite pentru a aplica pentru un post în țară, precum și în străinătate. Vor fi prezente câteva firme care recrutează doljeni în domeniul turismului atât pentru piața internă, cât și pentru Germania.

Ce destinații de vacanță preferă oltenii

În acest an, oltenii preferă litoralul românesc, dar și destinațiile din afara țării, în special Bulgaria și Grecia.
„Oltenii preferă din ce în ce mai mult litoralul românesc, pentru că s-au făcut foarte multe investiții. Hotelierii sunt pregătiți și a crescut deja interesul. Sunt stațiuni care au hoteluri nou-construite, date în folosință în 2015, iar altele care se dau în folosință anul acesta. Sunt deja resorturi mari, care concurează cu cele din Antalya și, de asemenea, s-au făcut investiții și de către autorități pe litoralul romnesc, pentru că în anumite zone s-a lărgit considerabil plaja“, a spus Nicoleta Dicoiu, care a adăugat că din ce în ce mai mulți hotelieri de pe litoralul românesc au adoptat sistemul de masă all-inclusive (toate cele trei mese incluse, plus anumite băuturi), plus programe de animație, locuri de joacă pentru copii și alte facilități, așa cum este deja în alte țări. Sistemul all-inclusive este practicat în România mai mult în hotelurile de lux, de patru și cinci stele, pe când la alții sistemul este mult mai extins, însă operatorii din turism spun că ofertele românilor sunt competitive cu cele de pe litoralul bulgăresc, anul acesta.
Oltenii mai preferă în 2016 litoralul bulgăresc și cel grecesc, în Grecia fiind vândute multe bilete în stațiuni mai apropiate de România.
„Grecia nu are probleme din punct de vedere al refugiaților, pentru că insulele acelea sunt izolate de restul stațiunilor, iar insulele principale care primesc anual masa cea mai mare de turiști sunt în siguranță. În context internațional, prețurile în Grecia au crescut ușor, pe fondul creșterii cererii de la alte popoare, în afară de români“, a mai spus Nicoleta Dicoiu.
Târgul de Turism Oltenia este organizat de PS Multiservices SRL, având ca parteneri Primăria Craiova, Consiliul Județean Dolj și Camera de Comerț și Industrie Dolj. Lor li s-au alăturat și celelalte consilii județene din Oltenia, precum și alte primării din județele Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS