20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Redescoperă Istoria“ la Muzeul Olteniei

„Redescoperă Istoria“ la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei Craiova și Consiliul Județean Dolj îi invită pe craioveni, începând de vineri, 18 martie, să treacă pragul Secţiei de Istorie-Arheologie a instituției de cultură din strada Madona Dudu, nr. 14, pentru a „Redescoperi Istoria“.
Tematica vizată în cadrul acestei expoziții este Antichitatea și Evul Mediu din Oltenia. Combinația de butaforie muzeală, destinată să redea cât mai fidel atmosfera epocilor istorice prezentate, cu expunerea propriu-zisă a pieselor de patrimoniu cultural național este noul trend agreat de publicul interesat de actul cultural muzeal.
În cadrul expoziției vor fi expuse șapte din cele mai valoroase tezaure din patrimoniul Secției Istorie-Arheologie (Dudașul Schelei, Șușița, Verbița, Șotânga, Afumați, Desa, Craiova).
Expoziţia „Redescoperă Istoria“ va putea fi vizitată săptămânal, de marți până duminică, între orele 9.00 şi 17.00. Preţurile biletelor vor fi cele practicate în mod obişnuit de muzeu: 5 lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru elevi, studenţi, pensionari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS