19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIon Tudor: Transalpina s-ar putea deschide mai devreme anul acesta

Ion Tudor: Transalpina s-ar putea deschide mai devreme anul acesta

Transalpina este închisă oficial până pe 31 martie
Transalpina este închisă oficial până pe 31 martie

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, Ion Tudor, a declarat că Transalpina se va deschide mai devreme în acest an, ca urmare a precipitaţiilor mai puţine care au căzut în perioada de iarnă. De asemenea, temperaturile ridicate au redus înălţimea stratului de zăpadă de pe versanţi. În momentul în care condiţiile meteorologice vor permite acest lucru, se va încerca introducerea primelor utilaje pe Transalpina, astfel încât să se încerce eliminarea zăpezii de pe carosabil.
Potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, traficul pe Transalpina este oficial închis până la sfârşitul acestei luni, respectiv până pe 31 martie, însă redeschiderea circulaţiei de la 1 aprilie depinde de cantitatea de zăpadă de pe versanţi.

Se menţine limita de tonaj la 3,5 tone

Potrivit lui Ion Tudor, în momentul în care Transalpina va fi redeschisă oficial, compania va menţine limita de greutate pentru autovehicule la 3,5 tone. Practic, autocarele nu vor putea rula pe Transalpina, deşi anul trecut s-a întâmplat acest lucru.
„Şanse sunt foarte mari să deschidem mai devreme decât anul trecut. Adică acest lucru este clar, pentru că anul trecut a fost şi acel scandal legat de condiţiile de siguranţă şi apoi s-a decis efectuarea lucrărilor de care ştie toată lumea. Nu pot să afirm că de la 1 aprilie vom deschide Drumul Regelui, dar dacă vor fi condiţii, se va întâmpla acest lucru. În mod tradiţional, Transalpina se deschidea pe 1 mai. Eu însă nu voi fi de acord să se deschidă Transalpina dacă pe versant vom avea zăpadă de doi metri cu riscul de a antrena stânci pe carosabil. Ştiu că multă lume aşteaptă redeschiderea şoselei şi, mai ales, cabanierii din Rânca. E important ca şi vara să fie programe de atragere a turiştilor pentru ca aceştia să rămână două-trei zile în Rânca, nu doar să treacă pe Transalpina“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS