10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncă un weekend de schi la Rânca

Încă un weekend de schi la Rânca

Ninsoarea din ultimele zile a dus la prelungirea sezonului de schi și sute de turişti  se bucură în continuare de condiţii de iarnă autentică
Ninsoarea din ultimele zile a dus la prelungirea sezonului de schi și sute de turişti
se bucură în continuare de condiţii de iarnă autentică

Zona montană Rânca a fost din nou, weekendul trecut, în centrul atenţiei pentru că pe pârtiile din centrul staţiunii s-a putut schia. A nins câteva zile și asta a făcut ca sezonul de schi să se prelungească, iar sute de turişti să se bucure în continuare de condiţii de iarnă autentică, la Rânca. Şi adulţii şi copiii s-au aflat pe cele trei pârtii disponibile. Este vorba de pârtiile M1 şi M2 din centrul zonei turistice şi, în premieră, ca urmare a cantităţii suficiente de zăpadă, s-a putut schia şi pe pârtia de la telescaun.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Salvamont Gorj, în ciuda faptului că a fost zăpadă pe pârtie şi s-a schiat, telescaunul nu a fost pus în funcţiune. Schiorii au urcat fie pe jos, până în vârful pârtiei, fie cu ajutorul ATV-urilor.
În fiecare zi s-au aflat pe pârtii peste 200 de iubitori ai sporturilor de iarnă. Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Salvamont Gorj, a declarat că sunt şanse ca la Rânca să se poată schia în continuare, având în vedere că se anunţă scăderi considerabile de temperatură şi chiar posibile ninsori: „A nins suficient de mult să avem în continuare două pârtii disponibile în centrul staţiunii şi s-a schiat şi la telescaun.
Oamenii au urcat până în vârful pârtiei cu ATV-urile. A fost ceva extraordinar. Sunt condiţii să mai avem un weekend de schi la Rânca, dacă nu cumva două. Unul sigur va fi şi se va putea schia la sfârşitul acestei săptămâni. Intervenţii pe pârtie nu am avut decât două sau trei, dar lucruri minore, fără să fie nevoie de ajutor medical“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS