6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCod portocaliu de inundații pe Dunăre

Cod portocaliu de inundații pe Dunăre

Sectorul de Dunăre care traversează județul Olt se află, până pe 18 martie, ora 18.00, sub incidența unei avertizări de cod portocaliu. Sunt preconizate creșteri de debite și niveluri, cu depășirea cotelor de apărare.

Din datele transmise de Sistemul de Gospodărirea a Apelor Olt, în această dimineață, la ora 10.00, la mira port Corabia, cota era de 595 de cm, cu cinci centimetri sub cota de pericol, iar debitul era de 11810 mc/s, față de media multianuală a lunii martie de 6700 mc/s. În orașul Corabia, sunt inundate 45 de hectare de pășune și 18 hectare de pădure, iar în comuna Gârcov sunt inundate 348 de hectare de pășune și 284 de hectare de pădure. Toate suprafețele inundate se află în albia majoră a Dunării, se specifică într-un comunicat de presă emis, astăzi, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt.

Echipe formate din pompieri, polițiști de frontieră, reprezentanți ai SGA Olt și șefi ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților riverane Dunării se deplasează, zilnic, în teren pentru monitorizarea situației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS