17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎncă un weekend de schi la Rânca

Încă un weekend de schi la Rânca

La Rânca, încă se poate schia (Foto: Eugen Măruţă)
La Rânca, încă se poate schia (Foto: Eugen Măruţă)

Iubitorii sporturilor de iarnă se vor bucura şi în acest weekend de zăpadă la Rânca. Cel puţin pe pârtia din centrul staţiunii turistice gorjene se va putea schia sau practica snowboardingul. Cei mici vor putea, de asemenea, să meargă la săniuş. Ploile din ultimele zile, care s-au abătut asupra judeţului Gorj, s-au transformat în lapoviţă şi ninsoare în zona montană şi astfel sezonul de schi a fost prelungit cu cel puţin o săptămână. Turiştii care se vor afla la Rânca zilele acestea vor avea din nou şansa de a beneficia de un decor autentic de iarnă şi de o pârtie pe care să schieze. Şi cabanierii au locuri suficiente pentru cei care vor alege Rânca drept destinaţie de weekend. Salvamontiştii se vor afla cu mai multe echipaje în Rânca, atât pentru cei care vor alege sporturile de iarnă, cât şi pentru cei care vor pleca în drumeţii.

Zăpadă de 20 de centimetri

Norocul iubitorilor spor­turilor de iarnă a fost că a nins în ultimele două zile, deşi şansele ca ninsoarea să fie înlocuită de ploaie erau mari. Drumarii chiar au intervenit în noaptea de joi spre vineri, pe DN 67C, Novaci-Rânca, în zona releului de telecomunicaţii, pentru a curăţa şoseaua de zăpadă. A fost răspândită, de asemenea, cantitatea de trei tone de material antiderapant.
„Noi credem că se mai poate schia, cel puţin pe pârtia M1 din centrul staţiunii. A plouat, dar apoi a nins şi mai e un strat bun de zăpadă pe pârtie. Se poate schia şi în acest weekend în condiţii bune pe pârtia principală şi astfel este o ocazie pentru cei care iubesc sporturile de iarnă să urce la Rânca, să mai prindă două zile bune de iarnă. Ne vom afla, ca de fiecare dată, la Rânca pentru a acorda asistenţă celor care vor avea nevoie. Să sperăm că vor fi cât mai puţine intervenţii pe pârtie şi în afara acesteia. Probabil că vor exista turişti care vor ieşi să se plimbe, să admire încă o dată peisajul de iarnă. Dacă în multe zone din ţară nu s-a prea văzut zăpadă anul acesta, la Rânca mai este și acum“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS