15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat a treia oară, dispărut din țară

Condamnat a treia oară, dispărut din țară

Un craiovean de 62 de ani a fost condamnat definitiv, luni, printr-o hotărâre a Curții de Apel Craiova, la cinci ani de închisoare pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune. Se pare că bărbatul a fugit din țară în timpul procesului, iar până ieri nu fusese găsit de oamenii legii pentru a fi dus în penitenciar.
Craioveanul Costel Delcea le-a dat, ani la rând, bătăi de cap oamenilor legii, acesta fiind inculpat în mai multe dosare de înșelăciune de-a lungul anilor. În 2008 și 2009 a primit două pedepse – una de trei ani de închisoare cu suspendare și alta de cinci ani cu executare, și a stat după gratii aproape trei ani, până pe 31 iulie 2012.
De exemplu, în dosarul în care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, Delcea a fost acuzat că, în calitate de administrator al SC AUTO RICAMBI SERVICE SRL Craiova, s-a înțeles cu concubina sa, Elena Mihaela Ecobici, administratoarea SC PRODONA SRL Craiova, să achiziționeze de la diferite firme produse alimentare pe care să le valorifice fără a mai achita contravaloarea lor. Pentru a câștiga încrederea reprezentanților societăților comerciale, cei doi cumpărau la început cantități mai mici de produse, pe care le achitau. Ulterior, comandau cantități mai mari, pe care le plăteau cu file cec sau bilete la ordin fără acoperire. În acest fel au păgubit mai multe societăți comerciale cu sume cuprinse între 100.000 și 200.000 de lei.
După ce a ieșit din închisoare, în februarie 2014, bărbatul a fost trimis în judecată într-un alt dosar penal, unul în care a fost acuzat de comiterea altor șase infracțiuni de înșelăciune. În aprilie 2015, bărbatul a fost găsit vinovat și condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare de Judecătoria Craiova, pedeapsă în care au fost contopite și cele primite în primele două dosare penale.
De asemenea, inculpatul a fost obligat să achite firmelor păgubite, patru la număr, suma totală de 188.775 de lei. Sentința a fost atacată cu apel, iar luni, pe 7 martie, Curtea de Apel Craiova a hotărât să-i reducă pedeapsa la cinci ani de închisoare cu executare. Din această pedeapsă se scad cei trei ani executați până pe 31 iulie 2012.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat că instanța a emis un mandat de executare a pedepsei pe numele lui Delcea, însă acesta nu a fost găsit pentru a fi încarcerat.
„Polițiștii desfășoară activități pentru identificarea și încarcerarea persoanei condamnate.
S-a solicitat punerea în urmărire la nivel național, urmând ca în perioada următoare, dacă există informații că este plecat din țară, să se solicite punerea în urmărire la nivel internațional“, au precizat polițiștii doljeni.
Potrivit unor surse judiciare, Costel Delcea este plecat din țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS