16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmenzi de peste 13.000 de lei aplicate societăţilor comerciale din Oltenia

Amenzi de peste 13.000 de lei aplicate societăţilor comerciale din Oltenia

Inspectorii direcţiilor judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat în luna februarie sancţiuni de peste 13.000 de lei unităţilor din industria agroalimentară din Oltenia. Unităţile controlate au fost cele de fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare-alimentare, seminţe, legume și fructe. „Controlul unităţilor a vizat, în principal, aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, precum şi a celor de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii“, a precizat Costică Retea, directorul DSVSA Dolj.
În Dolj au fost aplicate amenzi de 7.200 de lei pentru manipulare necorespunzătoare, lipsa documentelor de înregistrare sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, etichetare necorespunzătoare.
În Gorj, inspectorii au aplicat amenzi de 600 de lei pentru manipulare necorespunzătoare; în Mehedinţi, tot 600 de lei pentru nerespectarea normelor de igienă privind întreţinerea spaţiilor şi a echipamentelor de lucru folosite, nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare ale materiilor prime şi ale semifabricatelor.
În Olt, amenzile se ridică la valoarea de 4.000 de lei şi au fost date pentru nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi ustensilelor de lucru, precum şi pentru condiţiile necorespunzătoare de depozitare a alimentelor.
În Vâlcea, sancţiunile se ridică la 1.800 de lei şi au fost date pentru depozitare necorespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS