19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAlunecările de teren au avariat o conductă petrolieră şi au rupt un drum judeţean

Alunecările de teren au avariat o conductă petrolieră şi au rupt un drum judeţean

O conductă petrolieră a explodat, mai multe familii au rămas pe întuneric şi un drum judeţean a fost blocat complet, din cauza unei alunecări de teren care s-a produs pe raza comunei gorjene Logreşti, în noaptea de marţi spre miercuri. De asemenea, o familie este în prag de evacuare. Pentru localnicii din satul Moşteni, noaptea de marţi spre miercuri a fost de coşmar. La conducta OMV Petrom, folosită pentru transportul produselor petroliere, a avut loc o explozie. Din cauza alunecărilor de teren, s-a produs o fisură în conductă, fapt ce a provocat şi explozia. Potrivit autorităţilor locale, alunecarea de teren este mai veche, iar aceasta s-a reactivat din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Zona era monitorizată şi se cunoştea faptul că sunt probleme, însă nimeni nu se aştepta ca atâtea pagube să se producă într-un timp atât de scurt.

Alunecare pe o sută de metri

După producerea exploziei, la faţa locului a fost trimis un echipaj de pompieri din Hurezani. Pomparea gazolinei prin conducta respectivă a fost întreruptă. Totodată, a fost sistată chiar furnizarea energiei electrice la mai multe gospodării din zonă pentru a nu apărea evenimente nedorite, respectiv să nu se producă alte explozii, mai ales că au fost afectaţi de alunecarea de teren inclusiv stâlpii de susţinere a firelor de curent electric. Conform autorităţilor locale care s-au aflat în zonă încă din momentul producerii deflagraţiei, alunecarea de teren se manifestă pe o lungime de o sută de metri şi a avut loc şi scufundarea terenului. De asemenea, DJ 657 C, care face legătura între comunele Logreşti şi Bustuchin, a fost afectat pe o lungime de 50 de metri de alunecarea de teren şi a fost închis circulaţiei publice.

În prag de evacuare

Autorităţile locale erau ieri pregătite să evacueze o familie, în urma alunecării de teren care s-au produs la Logreşti. Alunecarea ajunsese ieri la cinci metri de gospodăria familiei compusă din doi bătrâni, o mamă tânără şi o fetiţă în vârstă de cinci ani. „A explodat magistrala care transporta produs petrolier. Nu ar mai fi risc acum pentru că s-a oprit pomparea. Alunecarea a apărut încă de anul trecut şi acum s-a reactivat din cauza ploilor. De fiecare dată când a plouat au apărut probleme, în special la drumul judeţean. Cei de la Consiliul Judeţean au intervenit periodic şi au efectuat consolidări şi reparaţii. De data aceasta, alunecarea este mai serioasă şi s-a produs şi scufundarea pământului. O casă este mai aproape de falie şi dacă va fi nevoie vom evacua familia din gospodăria respectivă. Avem două apartamente într-un bloc din comună. CEZ a venit să replanteze stâlpii de susţinere a firelor de energie electrică. OMV a început de ceva vreme o lucrare de deviere a conductei şi pentru a schimba traseul produsului petrolier şi să nu se mai producă evenimente. În ceea ce priveşte blocarea drumului, pentru maşinile mai mici există o variantă ocolitoare pe un drum comunal din apropiere, iar pentru traficul greu, varianta ocolitoare este pe Cărbuneşti – Berleşti“, a declarat Ion Băluţă, primarul comunei Logreşti. De precizat că cinci gospodării se află în zona unde s-a reactivat alunecarea de teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS