6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞefi noi în conducerea CEO

Şefi noi în conducerea CEO

Conducerea CEO a numit şefi noi la sucursalele electrocentrale din judeţul Dolj şi Gorj, precum şi la Divizia Minieră
Conducerea CEO a numit şefi noi la sucursalele electrocentrale din judeţul Dolj şi Gorj, precum şi la Divizia Minieră

Administraţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) a numit şefi noi la sucursalele electrocentrale din judeţul Dolj şi Gorj, precum şi la Divizia Minieră. Astfel, Constantin Bălăşoiu este noul şef al Sucursalei Electrocentrale de la Işalniţa şi Dan Vasile este director al Sucursalei Electrocentrale Craiova II. Viorel Filip este noul şef al termocentralei Turceni, în timp ce Ion Pisc este singurul director care şi-a menţinut postul, cel de şef al Sucursalei Electrocentrale Rovinari.
S-au mai produs schimbări de şefi şi în alte eşaloane din Divizia Minieră şi Divizia Energetică. Astfel, Ionuţ Daniel Dragomir este noul director al Direcţiei Achiziţii şi face parte din conducerea executivă a companiei.
De asemenea, în cadrul Diviziei Energetice, pe lângă cei trei directori noi de sucursale, au mai fost numiţi şefi noi, în persoana lui Marian Motocu, la Direcţia Producţie, şi Sergiu Toma, la Direcţia Ofertare-Vânzare. Managerul Diviziei Energie a rămas tot Ionel Ilie, interimar.
De asemenea, Divizia Minieră este condusă în continuare de către Daniel Antonie, director de pe vremea lui Laurenţiu Ciurel. Antonie are însă în subordine patru directori noi. Este vorba de Dumitru Ungureanu, director Producţie, Ion Paraschivu, director tehnic. De asemenea, Mihai Dafinoiu este directorul Sucursalei Motru-Jilţ, iar Iustin Ioniţă este directorul Sucursalei Roşia-Rovinari.

Concurs pentru două posturi din Directorat

De precizat că pentru două posturi din Directorat, la Divizia Energetică şi Divizia Strategie-Dezvoltare, este în curs de derulare procedura de selecţie a noilor manageri. Un alt membru al Directoratului, respectiv Daniel Antonie, este numit cu mandat la conducerea Diviziei Energetice, iar şeful interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, actualmente preşedinte al Directoratului, este numit cu mandat ca şef al Diviziei Financiare. Ciobotărică este director interimar al CEO din 4 decembrie 2015, când managerul privat Laurenţiu Ciurel a fost revocat din funcţie de către Consiliul de Supraveghere pentru neatingerea indicatorilor de performanţă pe 2014. Ciurel s-a aflat în ultimele trei luni în preaviz, potrivit contractului de mandat încheiat cu CEO. El susţine că la finalul perioadei de preaviz ar trebui să revină pe postul de director al Termocentralei Rovinari, poziţie din care s-a suspendat, în momentul în care a devenit şef al Complexului Energetic Oltenia. Director al Sucursalei Rovinari este însă Ion Pisc, reconfirmat recent în funcţie. Ciurel a cerut public şefilor CEO să-l suspende din funcţie, întrucât este trimis în judecată în dosarul „Turceni-Rovinari“, iar legislaţia prevede o astfel de variantă. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ar trebui ca fostul manager privat al CEO să fie mai întâi repus în drepturi, la vechiul loc de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS