11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopil cu dizabilităţi, scăpat de sub supraveghere

Copil cu dizabilităţi, scăpat de sub supraveghere

Una dintre asistentele  instituţiei de ocrotire a copiilor cu dizabilităţi a fost şi ea victima băiatului de 11 ani
Una dintre asistentele
instituţiei de ocrotire a copiilor cu dizabilităţi a fost şi ea victima băiatului de 11 ani

Un copil cu dizabilități, din cadrul Complexului pentru Copilul cu Handicap din Târgu Jiu, a fugit ieri din centru şi a muşcat de picior o femeie de serviciu angajată la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Băiatul, în vârstă de 11 ani, are dese tulburări de comportament şi ieşiri violente, iar personalul medical este nevoit să îl trateze cu maximă vigilenţă.
Angajaţii instituţiei de ocrotire a copiilor cu dizabilităţi au povestit că, în ultima perioadă, se confruntă cu episoade tot mai frecvente de violenţă din partea celor pe care îi au sub supraveghere. Una dintre angajate s-a ales cu o rană serioasă după ce a fost lovită de acelaşi băiat care a muşcat-o ieri pe femeia de serviciu. Mircea Andrei, directorul executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Târgu Jiu, a recunoscut că personalul care se ocupă de copiii cu deficienţe este supus violenţelor venite din partea celor internaţi. Soluţiile de a interveni sunt puţine, fiind vorba de copii bolnavi.

Femeia, luată prin surprindere de atacul violent al băiatului

Ieri, băiatul de 11 ani a reuşit să scape de sub supravegherea personalului din cadrul Complexului pentru Copilul cu Handicap şi a intrat în clădirea Universităţii „Constantin Brâncuşi“, aflată în apropiere. Aici a fost întâmpinat de o femeie de serviciu care lucrează la sediul din incinta Complexului studenţesc Debarcader. Aceasta a fost luată pe nepregătite de atacul violent al băiatului, care a muşcat-o de picior. Femeia a scăpat fără alte răni, întrucât personalul care îl are în grijă pe băiat a reuşit să îl oprească pe acesta şi să îl ducă înapoi în camera sa.
Angajaţii instituţiei de ocrotire a copiilor cu dizabilităţi au precizat că băiatul de 11 ani este un caz special întrucât acesta are momente în care reuşeşte să câştige bunăvoinţa asistentelor medicale, pentru a nu mai fi ţinut sub supraveghere, după care acţionează violent. Salariaţii Universităţii s-au întrebat ieri ce s-ar fi întâmplat dacă băiatul fugit din centru nu ar fi dat peste un adult, ci peste un copil mai mic decât el. Angajaţii respectivi sunt de părere că persoanele cu dizabilităţi trebuie tratate în condiţii umane, dar centrele trebuie să ia măsuri pentru întărirea pazei proprii, iar cei care se ocupă cu supravegherea să fie mai vigilenţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS