10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVânzătoare înjunghiată pentru o pâine și două pachete de țigări

Vânzătoare înjunghiată pentru o pâine și două pachete de țigări

Cercetările la fața locului au fost făcute de o echipă de criminialiști din cadrul IPJ Dolj (FOTO: GdS)
Cercetările la fața locului au fost făcute de o echipă de criminialiști din cadrul IPJ Dolj (FOTO: GdS)

O tânără de 25 de ani, vânzătoare la un magazin din apropierea Spitalului de Urgență Craiova, a fost înjunghiată ieri-dimineață de un client care a încercat să plece fără să plătească o pâine și două pachete de țigări. Femeia a fost transportată la spital în stare gravă și a fost stabilizată după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale.
Ieri, ca în fiecare zi, Raluca Ciucă a deschis destul de devreme magazinul la care lucra, situat la parterul unui bloc de pe strada Independenței. La ora 7.45, un bărbat a trecut pragul magazinului și a cerut o pâine și două pachete de țigări, iar femeia l-a servit fără să aibă idee ce va urma. Bărbatul a băgat pâinea și țigările într-o plasă, iar în timp ce vânzătoarea înregistra produsele în casa de marcat, a dat să plece. A fost oprit de Raluca, care i-a amintit că trebuie să plătească, moment în care clientul a scos un cuțit și a înjunghiat-o, după care a rupt-o la fugă.
Anchetatorii au stabilit că, deși fusese rănită grav, femeia și-a sunat patronul și i-a spus că a fost înjunghiată de un client. Patronul este cel care a sunat la 112, iar în câteva minute o ambulanță a preluat-o pe Raluca și a transportat-o la Spitalul de Urgență Craiova. Medicii craioveni au precizat că femeia a fost internată în stare gravă, dar și că lovitura de cuțit i-a pus viața în pericol. „Pacienta a fost adusă într-o stare extrem de gravă, în şoc hemoragic gradul II. Prezenta o plagă înjunghiată penetrantă la nivelul flancului stâng abdominal, care i-a pus viața în pericol“, a explicat dr. Cristina Geormăneau, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Craiova. Ulterior, femeia a fost dusă în sala de operații, iar medicii au reușit să-i oprească hemoragia și să o stabilizeze.

Agresorul a fost reținut și pus sub acuzare

Vânzătoarele magazinelor din apropiere au venit la serviciu în jurul orei 8.00 și au aflat că Raluca fusese înjunghiată de un client. „Nu deschisesem când s-a întâmplat. Când am ajuns eu, era deja poliția aici, iar pe Raluca o luase salvarea. Sunt tulburată, pentru că noi suntem ca o familie aici. Știu doar că a fost înjunghiată pentru o pâine și un pachet de țigări“, a povestit vânzătoarea unui magazin din apropierea celui la care lucrează Raluca Ciucă. Anchetatorii au început cercetările și au aflat cine este agresorul după ce au văzut imaginile suprinse de camera video montată în magazin. Asta pentru că atât atacul, cât și chipul agresorului au fost surprinse destul de bine de cameră. În jurul prânzului, suspectul a fost reținut de polițiști în apropierea Secției 1 Poliție Craiova, după care a fost dus la audieri. Este vorba de Florian Ilie, de 52 de ani, din localitatea Plenița, fără antecedente penale, care este cercetat pentru comiterea a două infracțiuni, după cum au explicat procurorii doljeni. „A fost întocmit un dosar penal și se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și tâlhărie. Din primele cercetări a rezultat faptul că autorul a intrat în magazin, a înjunghiat victima și a plecat fără să achite produsele comandate“, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. După audierea suspectului, procurorul de caz a emis o ordonanță de reținere pe numele lui Florian Ilie, acesta fiind dus în arestul IPJ Dolj. În cursul zilei de marți, bărbatul va fi prezentat în fața judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Administratoarea unei asociații de proprietari, înjunghiată pentru bani

Un caz asemănător a fost înregistrat în Craiova anul trecut, pe 20 februarie. În acea zi, Elena Pițigoi, de 60 de ani, administratoarea Asociaţiei de Proprietari nr. 22 din cartierul Valea Roșie, a fost înjunghiată în sediul asociației, ea fiind găsită de o femeie care se dusese să achite întreținerea. Administratoarea a fost transportată cu o ambulanță SMURD la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit o plagă înjunghiată la gât și una în piept. În urma anchetei, polițiștii craioveni au stabilit că femeia a fost atacată de un bărbat care a încercat să jefuiască asociația de proprietari, însă nu a reușit să pună mâna pe vreo sumă de bani. În schimb, a înjunghiat-o pe Elena Pițigoi, care era singură în sediul asociației în momentul agresiunii. Agresorul a fugit, însă a fost prins o zi mai târziu de oamenii legii. Este vorba de Lucian Neacșu, de 30 de ani, din Craiova, fără ocupație și fără antecedente penale. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de tâlhărie și tentativă de omor calificat, iar în decembrie a fost condamnat la opt ani și patru luni de închisoare. Sentința Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpat, în prezent dosarul fiind pe rolul Curții de Apel Craiova. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 11 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS