Perchezițiile au vizat un magazin de piese auto din Târgu Jiu
Perchezițiile au vizat un magazin de piese auto din Târgu Jiu
Perchezițiile au vizat un magazin de piese auto din Târgu Jiu

O grupare formată din administratori de firmă din Gorj, Dolj, Vâlcea, Hunedoara şi Cluj, care a produs o evaziune fiscală de 3,3 milioane de lei, a fost anihilată de anchetatorii gorjeni. Poliţiştii specializaţi în investigarea infracţiunilor economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au derulat vineri dimineaţă, 16 percheziţii, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane din judeţele Gorj, Dolj, Vâlcea, Hunedoara şi Cluj, bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2012, administratorii unor societăţi comerciale din judeţele vizate ar fi constituit un circuit evazionist prin care ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor cheltuieli fictive privind vânzarea-cumpărarea de piese auto şi materiale consumabile, precum şi efectuarea unor reparaţii la mai multe autovehicule şi utilaje.
„Cinci persoane au fost aduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Aceste activităţi au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Dolj, Vâlcea, Hunedoara şi Cluj şi al lucrătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Gorj. Cercetările vor continua şi vor fi propuse măsuri legale faţă de cei vizaţi de anchetă, dacă se va impune acest lucru“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. La Târgu Jiu, poliţiştii au descins la un magazin de piese auto din partea de nord a municipiului, respectiv în cartierul Narciselor.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.