Acasă Local Gorj CJ Gorj a aprobat rectificarea de buget

CJ Gorj a aprobat rectificarea de buget

-

cj gorj 1

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a aprobat în şedinţa de vineri rectificarea bugetului propriu general al județului Gorj pe anul 2016. Proiectul de hotărâre a fost votat de consilierii judeţeni în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată și actualizată, Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, Legii nr. 69/2010 a responsabilității fiscal-bugetare, Legii nr. 339/18.12.2015 a bugetului de stat pe anul 2016 și luând în considerare adresele Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, precum și nota de fundamentare a aparatului de specialitate din cadrul Consiliului Județean Gorj. A fost aprobată rectificarea bugetului propriu general al județului Gorj, astfel: la partea de venituri s-a diminuat cu suma de 138.320 de lei, programul actualizat fiind în sumă de 286.453.630 de lei; la partea de cheltuieli s-a diminuat cu suma 138.320 de lei, programul actualizat fiind în sumă de 286.453.630 de lei. Totodată, în mod corespunzător influențelor introduse la cheltuielile de natură investițională, s-a decis actualizarea programului de investiții publice pe anul 2016.

Lift pentru Spitalul TBC

Între altele, în cadrul proiectului privind rectificarea bugetară, a fost repartizată o sumă de bani pentru montarea unui ascensor de persoane la Spitalul de la Runcu. Au mai fost aprobate fonduri şi pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, aflată în subordinea Consiliului Judeţean: „Cap. 66.02 «Sănătate» – se propune majorarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare, la titlul «active nefinanciare», cu suma de 300.000 de lei, repartizată din fondul de rezervă bugetară, în vederea montării unui ascensor de persoane la Spitalul de Pneumoftiziologie «Tudor Vladimirescu» din comuna Runcu, județul Gorj, care să asigure deplasarea în condiţii de siguranţă a pacienţilor nedeplasabili, efectuarea analizelor medicale într-un timp mult mai scurt şi respectarea circuitelor funcționale în cadrul spitalului, din care: 15.000 de lei, pentru elaborarea documentației tehnico-economice, achitarea taxelor, avizelor necesare obținerii Autorizației de construire; 285.000 de lei, pentru achitarea serviciului de asistență tehnică prin diriginte de şantier și execuția lucrării“. Totodată, având în vedere Nota de fundamentare a aparatului de specialitate din cadrul Consiliului Județean Gorj nr. 2218/18.02.2016, repartizarea cheltuielilor, precum și listele de investiții se modifică în consecință. „Cap. 68.02 «Asigurări şi asistenţă socială» – se propune majorarea cheltuielilor secţiunii de funcţionare cu suma de 1.558.000 de lei, respectiv a bugetului aprobat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, la titlul «bunuri şi servicii», cu sumele încasate ca donaţie, în baza convenţiei de colaborare menţionată la partea de venituri, având ca scop îmbunătăţirea şi dezvoltarea activităţilor în domeniul protecţiei copilului, derulate în vederea evitării separării copilului de părinţii săi“, potrivit hotărârii privind rectificarea bugetului pentru judeţul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec S-ar putea să simţiţi o nelinişte, în urma unor evenimente din trecutul apropiat. Analizaţi bine situaţia, cereţi sfaturi celor apropiaţi, persoanelor...