Acasă Local Doi copii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, infectaţi cu E-coli

Doi copii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, infectaţi cu E-coli

-

Doi copii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sunt infectaţi cu bacteria E-coli, unul are rotavirus, iar în cazul altor şapte copii medicii aşteaptă rezultatele unor analize, transmite corespondentul Mediafax.
Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Cătălin Pătru, a declarat, joi, că medicii au avut suspiciuni la zece copii internaţi, care prezentau probleme digestive. În urma analizelor, a reieşit că doi dintre copii sunt infectaţi cu bacteria E-coli, iar unul are rotavirus. Toţi cei trei copii sunt din mediul rural. În cazul celorlalţi şapte copii, analizele nu au fost finalizate.
Copiii sunt internaţi în Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi primesc tratament de specialitate.
„Avem doi copii cu diaree, pentru care s-a confirmat infecţia cu E-coli. Unul are şapte luni, iar celălalt patru, iar noi am comunicat către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt. Mai avem unul cu o infecţie cu rotavirus. Alt copil de patru ani a prezentat mai multe scaune diareice, iar familia insistă să-l trimitem la alt spital. La noi se recoltează proba de scaun, iar testele se fac la laboratorul DSP. Nu se confirmă sindromul hemolitic. Mai sunt şapte probe în lucru, care au fost recoltate pe parcursul acestei săptămâni, iar pentru două aşteptăm vineri (astăzi – n.r.) rezultatul. Starea copiilor este bună şi nu se pune problema să fie transferaţi spre alte unităţi medicale din ţară. Tulpina agresivă nu este confirmată, iar cele două cazuri cu E-coli nu au legătură cu ceea ce se întâmplă în Argeş“, a afirmat medicul Cătălin Pătru.
Unităţile medicale din judeţ au primit o notă din partea DSP Olt, în baza căreia trebuie să raporteze, zilnic, toate cazurile de boală diareică acută, având în vedere situaţia copiilor din judeţul Argeş. Monitorizarea vizează toţi copiii cu vârsta de până la cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS