10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcarea subterană - tarife de la 1 leu/oră la 300 de lei pe lună

Parcarea subterană – tarife de la 1 leu/oră la 300 de lei pe lună

(Foto: GdS)
(Foto: GdS)

Primăria Craiova a publicat regulamentul de funcționare și tarifele care vor fi practicate pentru locurile de staționare a autoturismelor în parcarea subterană din centrul orașului. Proiectul va fi supus azi aprobării consiliului local.
Tarifele de staționare pentru cele 619 locuri din parcarea subterană variază în funcție de durata de staționare a autovehiculelor. De exemplu, ora de staționare costă un leu pentru staționări de maximum două ore și șase lei pe zi dacă șoferii își parchează mașina între două și cinci ore. Orice oră peste acest interval va fi taxată cu doi lei. Șoferii pot cumpăra abonamente lunare sau pe minimum două luni, în funcție de perioada în care doresc să-și parcheze autoturismele, dar și în funcție de tipul acestora. Cel mai ieftin abonament costă 50 de lei pe lună, este destinat autoturismelor cu motoare electrice și se încheie pe o perioadă de minimum două luni. În schimbul acestor bani, șoferul va beneficia de loc rezervat în timpul săptămânii în intervalul orar 8.00 – 18.00. Proprietarii autoturismelor electrice pot plăti o sută de lei pe lună pentru un abonament care le va permite accesul nelimitat la parcare. Pentru ceilalți proprietari de autoturisme, prețul unui abonament lunar începe de la 100 de lei și ajunge până la 300 de lei. Cel mai ieftin, de 100 de lei, permite staționarea în parcare seara, în timpul săptămânii, între orele 18.00 și 6.00, și tot weekendul, zi și noapte. Pentru 120 de lei pe lună, șoferii pot parca în timpul săptămânii, dar numai ziua, între orele 6.00 și 18.00. Cel mai scump abonament, de 300 de lei, permite staționarea nonstop, indiferent de ziua din săptămână. Abonamentele oferă, de asemenea, loc rezervat de parcare și trebuie cumpărate pe o perioadă de minimum două luni.
Potrivit regulamentului de funcționare, în incinta parcării este interzis, printre altele, accesul autovehiculelor cu instalații GPL, cu remorci, al autoturismelor cu mai mult de nouă locuri, al taxiurilor în vederea practicării taximetriei, precum și folosirea claxonului. Accesul în parcare se face de pe Calea București, pe lângă strada Romul, iar ieșirea se face în zona intersecției cu aleea de acces către parcarea Teatrului Național.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS