Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, ieri-dimineață, efectuarea mai multor percheziții domiciliare în Dolj, Ilfov, Giurgiu și București, într-un dosar privind comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul societăţilor de pază.
Mai exact, peste 50 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au avut misiunea de a face 14 percheziții domiciliare, dar și de a pune în executare nouă mandate de aducere. Una din percheziții a fost făcută la sediul unei societăți comerciale din comuna doljeană Mischii, potrivit unor surse judiciare.
Anchetatorii spun că „din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au efectuat tranzacţii fictive prin intermediul unor societăţi comerciale cu comportament de tip «fantomă», în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 5.000.000 de lei“. După efectuarea perchezițiilor, suspecții au fost ridicați și duși la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Sectorului 3 pentru audieri.
Potrivit romanialibera.ro, a fost vizată firma de pază și protecție Swat Force, care asigură paza la cele mai mari hipermarketuri din Capitală și țară, precum si la instituții ale statului, cum ar fi ANAF, Ministerul de Finanțe sau Agenții Fiscale. În județul Dolj, Swat Force asigură paza Baroului de Avocați, potrivit unei liste cu beneficiarii serviciilor de pază făcută publică pe pagina de internet swatforce.ro.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.