16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlla Cebotari și Vali Ionică pregătesc surprize muzicale

Alla Cebotari și Vali Ionică pregătesc surprize muzicale

Alla Cebotari și Vali Ionică au o colaborare muzicală (Foto: GdS)
Alla Cebotari și Vali Ionică au o colaborare muzicală (Foto: GdS)

Alla Cebotari este basarabeancă și locuieşte în Oltenia de mai bine de 25 de ani. Alla este absolventă a Facultăţii de Arte Frumoase „Gavril Muzicescu“ din Chişinău, Secţia Regie-Actorie. În prezent, ea este actriță la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri“ din Craiova, dar este cunoscută și ca interpretă de muzică populară. În Oltenia, Alla Cebotari are mulţi prieteni printre interpreţii de muzică populară, printre care și Vali Ionică. Acesta a hotărât că, prin muzică, poate să aducă bucurie oamenilor. Alla îl apreciază şi îl sprijină în cariera aleasă de el. „Vali Ionică îmi este un coleg de suflet din breasla artiştilor de muzică populară. El este un băiat cu o voce extraordinară, foarte muncitor şi foarte talentat, dar şi un om de calitate“, a precizat Alla.

Alla Cebotari, o artistă complexă

Alla Cebotari, de fiecare dată când urcă pe scenă, reușește să capteze atenția tuturor prin diversitatea stilurilor muzicale pe care le interpretează: muzică populară, muzică ușoară sau folclor autentic rusesc. Scena nu înseamnă pentru interpretă doar muzică, ci şi bucuria pe care o aduce copiilor şi tinerilor cu spectacolele pe care le susţine la teatru. Alla își împarte timpul între muzică, teatru, dar şi nepoţelul ei. De curând, artista a imprimat câteva melodii noi. „Am imprimat câteva melodii noi pentru că acum nu mai poţi spune că scoţi albume pentru că ele, în general, nu sunt cumpărate de oameni, dar atât cât îmi permite timpul, între teatru şi alte activităţi, încerc să înmulţesc, sămânţă cu sămânţă, ceea ce am făcut până acum“, a precizat interpreta. Alla are multe proiecte pentru această primăvară, însă cel mai important este să meargă la Chişinău să imprime alte melodii.

Vali Ionică: Mi-a fost atât de simplu să aduc cântecul popular în faţa publicului

Vali Ionică vine din Bălceşti, judeţul Vâlcea. Chiar dacă interpretul nu şi-a făcut publică dragostea pentru cântecul popular, până acum, acesta a cochetat cu muzica încă din copilărie, iar talentul lui este moştenit de la mama şi de la bunica lui. „Mi-a fost atât de simplu să preiau cântecul popular, să-l valorific şi să-l aduc în faţa publicului“, a precizat interpretul. Vali Ionică a pornit pe drumul cântecului popular la îndemnul soției, iar de-a lungul timpului a cunoscut multe persoane care l-au sprijinit. Paula Dogăroiu, Georgiana Ion sau Alla Cebotari sunt câţiva dintre oamenii cărora Vali Ionică le mulţumeşte pentru prietenia şi ajutorul oferite. „Cu sprijinul acestor oameni şi, la îndemnul soţiei, am intrat puţin câte puţin în acest fenomen plăcut, dar care are şi piedici, şi am ajuns la concluzia că mi se va oferi un drum şi mai bun atâta timp cât o să depun efort din toate punctele de vedere“, a spus interpretul de muzică populară.
Alla Cebotari şi Vali Ionică s-au cunoscut în urmă cu un an la Festivalul „Mariana Drăguţ“ de la Drobeta Turnu Severin. Acolo, artista a prezentat spectacolul, iar Vali a participat în calitate de concurent. „Am fost surprins să o văd pe doamna Alla acolo. Eu o ştiam doar de la televizor. Înainte să mă prezinte, doamna m-a întrebat despre activitatea mea muzicală, ce premii am mai câştigat. I-am spus că acela era pentru mine primul premiu. Era primul concurs la care am participat şi faptul că eu am participat era deja un mare câştig pentru mine. Prezenţa doamnei Alla a fost de bun augur pentru că am câştigat şi un premiu“, a spus Vali Ionică. De atunci, cei doi colaborează, iar de curând Alla şi Vali au imprimat o piesă, „Bade, unde ai fost aseară?“, o melodie ardelenească din repertoriul Savei Negrean Brudaşcu. „Cu permisiunea doamnei Sava Negrean am
imprimat melodia. Ascultând-o, mi-am dat seama că trebuie să o cânt în duet, iar Vali este cel potrivit să cânte cu mine“, a spus Alla Cebotari. Vali Ionică şi Alla Cebotari pregătesc şi alte surprize muzicale iubitorile de folclor, atât duete, cât și melodii pentru propriul repertoriu.
Claudia Cocoş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS