11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal la Primăria Podari

Scandal la Primăria Podari

Femeia de 75 de ani s-a plâns că a fost agresată de un funcționar public  din cadrul Primăriei Podari (Foto: GdS)
Femeia de 75 de ani s-a plâns că a fost agresată de un funcționar public
din cadrul Primăriei Podari (Foto: GdS)

O femeie de 75 de ani din comuna doljeană Podari a depus ieri, la postul de poliție din localitate, o plângere penală în care a sesizat faptul că a fost agresată de unul dintre funcționarii primăriei. Acesta din urmă susține că nu a lovit-o pe femeie, ci că doar a scos-o din birou pentru că nu a vrut să stea la coadă.
S-a ajuns aici după un lug șir de neînțelegeri între Emilia Fira, de 75 de ani, și inspectorul de la Taxe și Impozite locale, care ar fi refuzat să-i încaseze impozitul pe proprietate. Inițial, femeia s-a plâns că funcționarii primăriei din Podari au refuzat să îi încaseze impozitul pe proprietate, până nu achită taxa de pază. În urma verificărilor, s-a stabilit că, de fapt, bătrâna are o mașină pe numele ei și figurează cu o amendă neplătită. „În urma verificărilor în baza noastră de date am constatat că femeia respectivă figurează cu o mașină pe numele dânsei și cu o amendă de rovinietă restantă, primită pe 28.01.2015. Conform Legii nr. 207/2015, la articolul 165, de anul acesta se încasează mai întâi amenzile de circulație și după aceea impozitul. Nu știu ce o fi înțeles femeia când a venit la ghișeu, dar are de achitat mai întâi o amendă de 250 de lei“, a precizat Costinel Băbălău, inspector la Taxe și Impozite locale în Podari. Gazeta de Sud a prezentat această situație în ediția de pe 20 februarie în articolul „Nu poți plăti impozitul pe proprietate până nu achiți amenda“.
Ieri, femeia s-a prezentat din nou la Primăria Podari, „înarmată“ cu chitanța prin care a dovedit că a achitat amenda cu pricina încă de anul trecut și i-a reproșat inspectorului Băbălău că dezinformează. De aici și până la scandal nu a mai fost decât un pas.

Plângere penală pe numele inspectorului

Dacă femeia de 75 de ani susține că a fost agresată de inspectorul Băbălău, acesta spune că nu a făcut decât să o dea afară din birou, după ce l-ar fi jignit. „Am venit astăzi (ieri – n.r.) cu documentul în mână să demonstrez că am plătit amenda. Când a văzut domnul Băbălău, m-a luat de umeri și a dat cu mine jos. M-a scos afară și a mai dat încă o dată“, a spus Emilia Fira.
Inspectorul Costinel Băbălău susține că nu a fost vorba de nici un fel de agresiune. Ba, din contră, femeia ar fi făcut scandal în biroul său. „A intrat și a început cu injurii și expresii jignitoare la adresa noastră, iar eu i-am spus să iasă din birou și să stea la rând. A insistat cu injuriile și am scos-o din birou. Atunci a început agitația, a chemat rudele și s-a creat un scandal. Am fost nevoiți să chemăm poliția“, a povestit Băbălău.
Acesta din urmă a mai explicat că amenda nu fusese scăzută din evidențe, lucru care s-a întâmplat abia ieri, după ce femeia a venit cu chitanța prin care a dovedit că a achitat-o. Motivul ar fi fost întârzierea cu care CNADNR comunică astfel de sancțiuni.
De la Primăria Podari, bătrâna a plecat direct la postul de poliție, unde a depus o plângere privind comiterea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și abuz în serviciu. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Dolj au explicat că, în baza plângerii femeii, vor fi începute cercetările pentru a se stabili ce s-a întâmplat în sediul Primăriei Podari. „La Postul de Poliție Podari s-a prezentat o femeie care a sesizat faptul că în timp ce se afla în incinta Primăriei Podari a fost agresată de un funcționar public. În urma acestei plângeri, polițiștii fac verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și abuz în serviciu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS