18.8 C
Craiova
marți, 4 august, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Vicele CJ Dolj, Cristinel Iovan, „demisionat“ de PSD Dolj

Vicele CJ Dolj, Cristinel Iovan, „demisionat“ de PSD Dolj

Cristinel Iovan
Cristinel Iovan

Vicepreședintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, își va pierde funcția deținută în Consiliu după ce Biroul Permanent Județean al PSD Dolj i-a acordat, săptămâna trecută, un vot de neîncredere, ceea ce l-a determinat pe Iovan, totodată vicepreședinte al PSD Dolj, să-și dea demisia din partid. Lui Iovan i s-ar fi reproșat că a vorbit cu un jurnalist care lucrează pentru o publicație on-line, acolo unde a apărut informația că actualul președinte al CJ Dolj, Ion Prioteasa, va fi candidatul PSD pentru un nou mandat la alegerile din vară. Cristinel Iovan a negat orice discuție cu vreun jurnalist și a precizat că, oricum, libertatea de exprimare nu ar trebui îngrădită. 

PSD Dolj a anunțat ieri, într-un comunicat de presă, că actualul vicepreședinte al CJ Dolj, Cristinel Iovan, a demisionat din partid ca urmare a votului de neîncredere primit în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean al PSD Dolj de joi seară. În comunicat se precizează că în urma demisiei, Iovan își va pierde calitatea de consilier județean și, implicit pe cea de vicepreședinte al CJ, acolo unde forma echipă cu actualul președinte, Ion Prioteasa. „Luni (astăzi – n.r.), 22 februarie 2016, PSD Dolj va depune la Instituția Prefectului Județului Dolj demisia domnului Cristinel Nicușor Leonard Iovan din calitatea de membru de partid. Ca urmare a acestei demisii, domnul Cristinel Nicușor Leonard Iovan își pierde calitatea de consilier județean, respectiv pe cea de vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj. PSD Dolj a luat act de demisia din calitatea de membru de partid a vicepreședintelui Cristinel Nicușor Leonard Iovan, vineri, 19 februarie 2016. Demisia a survenit în urma unui vot, unanim, de neîncredere, acordat de Biroul Permanent Județean al PSD Dolj, în ședința din 18 februarie 2016“, se arată în comunicatul PSD Dolj. Partidul nu a oferit detalii despre motivele care au dus la votul de neîncredere, spunând că acestea sunt chestiuni de ordin intern. „Detaliile care au dus la această decizie nu fac obiectul unui comunicat de presă, fiind chestiuni de ordin intern“, mai spune comunicatul.
Potrivit lui Cristinel Iovan, conducerea PSD Dolj i-a reproșat în cadrul ședinței de Birou Permanent că a discutat cu un jurnalist care lucrează pentru o publicație on-line, iar în urma acestei discuții pe respectivul site a apărut informația potrivit căreia Ion Prioteasa, actualul președinte al CJ Dolj, este candidatul PSD pentru un nou mandat în fruntea instituției. „Mi s-a reproșat că am discutat cu un jurnalist de la o publicație on-line și că acesta a publicat apoi un articol în care spunea că actualul președinte Ion Prioteasa este candidatul PSD pentru încă un mandat în fruntea Consiliului Județean Dolj. Am explicat faptul că nu am discutat cu nici un jurnalist, dar nu s-a ținut cont de acest lucru. Dincolo de acest aspect, cred că libertatea de exprimare nu trebuie îngrădită. Vreau să precizez că prin activitatea de 12 ani la Consiliul Județean Dolj, dintre care opt ani în calitate de vicepreședinte, am adus o contribuție importantă la dezvoltarea județului prin proiectele de zeci de milioane de euro din fonduri europene care au fost implementate și că, în felul acesta, am adus o imagine foarte bună partidului“, a declarat Cristinel Iovan.
Comunicatul PSD Dolj a fost singura informație comunicată de liderii PSD pe acest subiect.

Ion Călin nu exclude ca Prioteasa să fie din nou președinte

Dincolo de scandalul de la vârful PSD Dolj, partidul nu a explicat dacă Ion Prioteasa este candidatul PSD pentru șefia CJ Dolj la alegerile locale din această vară, așa cum se menționa în articolul invocat pentru votul de neîncredere dat lui Iovan. Informația este importantă și pentru partidele din opoziție în perspectiva candidaturilor și a strategiilor electorale. Deputatul PSD de Dolj, Ion Călin, a explicat că nu se poate vorbi încă de un candidat al PSD Dolj pentru Consiliul Județean și că este probabil să nici nu existe unul. El a precizat că, în condițiile în care președintele Consiliului Județean nu se mai alege prin vot direct al alegătorilor, ci de către consilierii județeni aleși pe liste de partid, persoana care va ocupa această funcție s-ar putea stabili în funcție de numărul de mandate de consilieri județeni care vor fi obținute și de negocierile care se vor purta între partide, în funcție de configurația politică. Ion Călin nu a exclus ca Ion Prioteasa să fie din nou președinte al CJ Dolj.
Liberalii doljeni au declarat că ceea ce se întâmplă la vârful PSD Dolj ține de bucătăria internă a partidului. „Fiecare partid își gestionează propriii membri. Noi ne vedem de precampania noastră. Indiferent cine va fi contracandidat, noi ne străduim să facem tot ce este posibil să avem majoritatea“, a declarat liderul liberal, Marian Jean Marinescu. Secretarul general al PNL Dolj, consilierul județean Marian Irinei, a explicat că nu dorește să comenteze disciplina de partid a PSD, dar a precizat că apreciază activitatea echipei formată din Ion Prioteasa și Cristinel Iovan. „A fost un vice care și-a făcut datoria, un om reprezentativ pentru Consiliul Județean. Este o pierdere pentru Consiliu, nu comentez disciplina de partid, dar la noi nu s-ar fi întâmplat acest lucru dacă persoana respectivă nu își asuma acel lucru“, a spus el.
Președintele UNPR Dolj, consilierul județean Gheorghe Bică, a declarat că discuțiile din PSD sunt treaba respectivului partid și că acest lucru nu afectează UNPR, deoarece nu există o legătură stabilă între cele două partide. „Când sunt cu noi, când nu mai sunt“, a spus Bică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

București: Un bărbat a murit în urma unui scandal...

În această dimineață, în jurul orei 03.00,...

ȘTIRI GdS

Tramvaiele Craiovei vin din Ucraina

Aşa arată unele modele de tramvaie produse de firma ucraineană Tatra-Yug.

S-a lansat licitaţia pentru lotul de 30 de autobuze...

Primăria Craiova a lansat licitaţia pentru lotul de 30 de autobuze electrice, cu lungimea de circa 12 metri. Contractul presupune şi achiziţia a 30 de staţii de încărcare lentă şi 7 staţii de încărcare rapidă.
00:03:15

Proteste la primăria Moţăţei: Unde este islazul comunal?

Zeci de ciobani din Moţăţei s-au adunat, ieri de dimineaţă, în curtea primăriei. Oamenii sunt revoltaţi pentru că nu au unde să...

Tânăr de 17 ani, găsit înecat într-un ștrand din...

Un tânăr de 17 ani, din Brădești, a fost găsit înecat, luni, într-un ștrand din localitatea doljeană Ișalnița.  Potrivit...

Terasele rămân deschise în Râmnicu Vâlcea și după ora...

Municipalitatea din Râmnicu Vâlcea sprijină sectorul HoReCa de la nivel local şi nu impune închiderea teraselor la ora 23.00.

Râmnicu Vâlcea: Noua stație de taxiuri în zona Cina

Noua staţie de taximetre din zona ”Cina” se va amenaja respectând doleanţele taximetriştilor, potrivit municipalității din Râmnicu Vâlcea.