19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConfruntare între greviştii foamei de la CEO şi ministrul energiei: Echipa Pandurii Târgu Jiu rămâne fără finanţare

Confruntare între greviştii foamei de la CEO şi ministrul energiei: Echipa Pandurii Târgu Jiu rămâne fără finanţare

Victor Grigorescu şi greviştii foamei au negociat în miez de noapte
Victor Grigorescu şi greviştii foamei au negociat în miez de noapte

Ministrul energiei, Victor Grigorescu, a venit în noaptea de joi spre vineri la Târgu Jiu pentru a sta de vorbă cu greviștii de la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Grigorescu a plecat de la sediul CE Oltenia vineri dimineață, la ora 4.30, după patru ore de discuții în miez de noapte cu protestatarii care au intrat în cea de-a cincea zi de greva foamei. Grigorescu nu a spus nimic concret la plecare, decât că va mai analiza problema mutării sediului CE Oltenia la București. Cum acesta nu a renunțat la idee, sindicaliștii aflați în greva foamei de luni continuă protestul, numărul lor ajungând la 20. Ministrul a făcut declaraţii pe pagina sa de socializare în legătură cu vizita de la Târgu Jiu: „Am mers la Târgu Jiu ca să mă întâlnesc cu cei care se află în greva foamei la Complexul Energetic Oltenia ca să mă asigur că se vor întoarce cu bine la familiile lor. Greva foamei este o măsură de protest extremă și o pot înțelege în contextul stresului generat de situația financiară a companiei. A fost o noapte lungă, dar am avut un dialog bun și lămuritor. Am discutat și cu conducerea companiei și am primit asigurări că se caută soluții consensuale pentru rezolvarea neînțelegerii care a dus la acest protest. E nevoie de solidaritate din partea tuturor părților implicate pentru că adevărata problemă este situația extrem de dificilă în care se găsește Complexul Energetic Oltenia. Asupra acestui lucru trebuie să ne concentrăm cu adevărat. Vreau să fie clar că există deschidere către dialog din partea Ministerului Energiei și îi încurajez pe toți cei care se simt nemulțumiți să aleagă soluția dialogului înaintea oricărui protest care le poate pune în pericol sănătatea“.
Tot ministrul energiei, Victor Grigorescu, a anunţat vineri dimineaţă că a decis să suspende toate programele de sponsorizare, inclusiv la Pandurii Târgu Jiu. „În urma rezultatelor financiare care prevăd o potențială pierdere record, consider de la sine înțeles ca programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia să se suspende. Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, un club profesionist de fotbal, nu face excepție de la această regulă. Vom avea grijă ca la aprobarea bugetului companiei să nu avem surprize neplăcute în care să descoperim posibile sponsorizări ascunse la categoria «și alte plăți»“, a spus Grigorescu pe pagina sa de socializare, el vorbind şi de pierderi uriaşe la compania de stat. Firma a încheiat anul trecut cu pierderi de 900 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS