17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru șantajarea fostului patron

Condamnat pentru șantajarea fostului patron

Judecătoria Craiova a hotărât, joi, să condamne la un an și jumătate de închisoare cu suspendare un craiovean acuzat că și-a șantajat fostul patron pentru a obține suma de 1.000 de lei.
Aurelian Slăvoiu, de 31 de ani, a fost reținut de polițiștii doljeni în cursul zilei de 23 iunie 2015, sub acuzația de șantaj. Asta după ce, cu o săptămână înainte, craioveanul Gheorghe Manea, de 68 de ani, administratorul unei societăți comerciale, sesizase faptul că Slăvoiu îl șantaja cu o serie de înregistrări video. „Administratorul unei societăți comerciale a sesizat polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Craiova despre faptul că un fost angajat al societății îl amenință cu transmiterea către mass-media a unor înregistrări audio-video compromițătoare, legate de activitatea comercială a firmei, dacă nu i se remite suma de 1.000 de lei“, au explicat atunci reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
În baza plângerii craioveanului de 68 de ani, oamenii legii au început cercetările, iar pe 23 iunie, împreună cu ofiţerii Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova, au organizat o acțiune de prindere în flagrant a suspectului. Flagrantul a fost făcut într-o cofetărie de pe bulevardul 1 Mai, din apropierea Parcului „Nicolae Romanescu“.
Slăvoiu a fost reținut imediat după ce a primit cei 1.000 de lei de la fostul patron, după care a fost dus la audieri. În aceeași zi, oamenii legii l-au reținut pe suspect pentru 24 de ore, iar după o noapte petrecută în arest, acesta a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
În urma anchetei s-a stabilit că înregistrările audio-video deținute de Slăvoiu conțineau mai multe certuri dintre acesta şi patron, legate de modul de salarizare şi de obligaţiile angajatului. De altfel, tocmai din cauza acestor certuri, patronul nu i-a mai prelungit lui Slăvoiu contractul de muncă.
Procurorii au terminat cercetările în decembrie, anul trecut, când au dispus trimiterea în judecată a lui Slăvoiu într-un dosar de șantaj, iar joi, pe 18 februarie, Judecătoria Craiova s-a pronunțat. Inculpatul și-a recunoscut fapta și a primit o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de șantaj. De asemenea, inculpatul a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității, dar și să-i achite fostului patron suma de 1.000 de lei drept daune morale. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS