Acasă Local Gorj Profesorii din Săcelu au rămas fără salarii

Profesorii din Săcelu au rămas fără salarii

-

Constantin Huică, liderul USLI
Constantin Huică, liderul USLI

O ceartă în Consiliul Local Săcelu, Gorj, a dus la întârzierea salariilor dascălilor din localitate. Cadrele didactice din comuna Săcelu nu şi-au luat încă lefurile, deşi ar fi trebuit să fie încasate încă de acum o săptămână. Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj, Constantin Huică, a declarat că vina este a aleşilor locali, care nu au reuşit să treacă peste orgolii personale şi au blocat plata salariilor pentru cadrele didactice din Săcelu. „Este o situaţie delicată cu care se confruntă cadrele didactice din Școala Săcelu. Din cauza luptelor politice dintre consilieri nu a fost votat bugetul, iar cadrele didactice nu pot să îşi ia salariile. Să nu uităm că sunt mulţi care au rate la bancă şi au copii şi alte cheltuieli. Poate fac şi naveta. Ei intră la ore şi trebuie să îşi primească banii“, a spus Constantin Huică, liderul de sindicat al profesorilor din Gorj.

Intervenţie la Inspectoratul Şcolar Județean

Liderul USLI, Constantin Huică, le-a cerut Inspectoratului Şcolar şi Prefecturii Gorj să intervină în Consiliul Local Săcelu pentru votarea bugetului comunei: „Am trimis o adresă Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi Prefecturii Gorj prin care solicităm intervenţia pentru a se soluţiona această problemă. Bugetul este aprobat. Sperăm ca în zilele următoare să se poată face ceva cu primirea salariilor pentru profesorii de la Săcelu pentru că nu se va putea continua astfel, din cauza unor dispute politice care nu îşi au locul în administraţie. Profesorii nu au nici o vină în această situaţie. Ei au prestat activitatea şi trebuie să îşi încaseze salariile. Nu avem semnale că ar mai fi probleme şi în alte localităţi, legat de plata salariilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...