Acasă Local Dolj Reprezentație jubiliară la Opera Română din Bănie

Reprezentație jubiliară la Opera Română din Bănie

-

Dragana Popovic va interpreta rolul Rosinei pe scena craioveană în „Barbierul din Sevilla“ (Foto: Operra Română)
Dragana Popovic va interpreta rolul Rosinei pe scena craioveană în „Barbierul din Sevilla“ (Foto: Operra Română)

Opera Română Craiova prezintă mâine, de la ora 19.00, o reprezentație specială a operei bufe „Bărbierul din Sevilla“, de Gioachino Rossini, la 200 de ani de la premiera mondială care a avut loc la Teatro Argentina din Roma, pe 20 februarie 1816.
Figaro, personajul central al operei, va fi interpretat de Ștefan Ignat, baritonul care a fost aplaudat îndelung săptămâna trecută pentru prestația sa în premiera „Simon Boccanegra“.
Rosina va fi adusă la viață de Dragana Popovic, laureată a celei de-a doua ediții a Concursului Internațional de Canto „Elena Teodorini“, desfășurat la Craiova în noiembrie 2015. În cadrul competiției, mezzosoprana din Serbia a impresionat juriul, fiind răsplătită cu premiul al III-lea și trei premii speciale, constând în interpretarea unui rol într-un spectacol al Operei Române Craiova, un spectacol al Operei Naționale Române Cluj-Napoca și participarea la o sesiune de lucru la Teatrul din Magdeburg.
„Barbierul din Sevilla“, spectacol regizat de Arabela Tănase și dirijat de maestrul Gheorghe Stanciu, îi va aduce în fața publicului și pe Florin Ormenișan – Contele Almaviva, Peter Hercz (Ungaria) – Bartolo, Kakhaber Shavidze (Georgia) – Don Basilo, Noemi Modra – Marcellina (Berta), Ioan Cherata – Fiorello, Dragoș Drăniceanu – Ofițerul, Daniel Cornescu – Ambrogio, Nicolae Cucu – Notarul, alături de Orchestra și Corul Operei Române Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS