6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrejudiciu de zeci de mii de lei la Școala Țuglui

Prejudiciu de zeci de mii de lei la Școala Țuglui

Prejudiciul de la Școala Țuglui a fost scos la lumină de Curtea de Conturi după un control  efectuat la Primăria Țuglui, care este ordonator principal de credite (Foto: Arhiva GdS)
Prejudiciul de la Școala Țuglui a fost scos la lumină de Curtea de Conturi după un control
efectuat la Primăria Țuglui, care este ordonator principal de credite (Foto: Arhiva GdS)

Zeci de mii de lei retrași din trezorerie fără registru de casă, bani plătiți prin casierie fără documente justificative și lucrări de reabilitare achitate, dar neexecutate, la care se adaugă și active de câteva sute de mii de lei neînregistrate în inventarul unității școlare. Sunt doar câteva nereguli găsite de Curtea de Conturi la Școala Gimnazială Țuglui. Directoarea școlii spune că nu știe decât de o parte din banii care s-au dat fără documente justificative și pe care angajații trebuie să-i restituie.

Controlul Curții de Conturi la Școala Gimnazială Țuglui din județul Dolj a scos la lumină faptul că în perioada 2014-2015 s-au efectuat retrageri de numerar din contul deschis la Trezorerie în sumă totală de 50.232 de lei fără ca aceste operațiuni să fie înregistrate în registrul de casă sau în evidența contabilă. De asemenea, din casieria unității școlare s-au făcut plăți în valoare de 6.932 de lei. La aceste sume se adaugă 5.548 de lei pe care unitatea de învățământ le-a plătit pentru lucrări de reabilitare care nu au fost executate. De altfel, nu au fost inventariate nici bunurile din dotarea unității școlare, care ar avea o valoare de 334.000 de lei.
Directoarea unității de învăţământ, Paula Stângă, spune că, în urma acestui control, angajații trebuie să restituie doar o parte din bani. „Prejudiciul constatat de Curtea de Conturi este de 6.932 de lei, bani care s-au acordat pentru decontarea cheltuielilor de navetă ale cadrelor didactice și pentru achiziționarea de materiale pentru curățenie. Pentru acești bani nu există registru de casă în contabilitate și trebuie restituiți. De restul sumelor nu știu nimic. Nu s-au retras 50.000 de lei din trezorerie. Nu cred că această informație este reală. Dacă așa scrie în raportul Curții de Conturi, primăria trebuie să știe de aceste lucruri. Eu știu doar că până la sfârșitul lunii martie, pentru că primarul actual este închis, viceprimarul trebuie să stabilească în ce fel vor fi recuperați cei 6.000 de lei“, a precizat directoarea școlii, Paula Stângă.
De altfel, managerul unității școlare spune că nu știe nimic despre lucrările de reabilitare a unității școlare, ci doar de reparațiile care s-au făcut la un corp de clădire fără a avea buget prevăzut.
„S-au făcut reparații la un corp de clădire fără a avea prevedere bugetară. Lucrarea a fost contractată de primărie și, după ce s-a executat, s-a reținut suma pentru a se face plata către firma contractată. Curtea de Conturi nu a fost de acord cu procedura“, a mai spus managerul.
În ceea ce privește, bunurile din inventarul unității școlare, directorul spune că prejudiciul de 334.000 a fost creat doar de faptul că respectivele obiecte nu au fost trecute pe fișe speciale. Prejudiciul trebuie însă recuperat în totalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS