16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZece ani de închisoare pentru uciderea unei femei

Zece ani de închisoare pentru uciderea unei femei

Corpul neînsufețit al femeii a fost găsit pe 13 iulie 2015, pe un câmp din apropierea comunei Lipovu
Corpul neînsufețit al femeii a fost găsit pe 13 iulie 2015, pe un câmp din apropierea comunei Lipovu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au condamnat la zece ani de închisoare un bărbat din localitatea doljeană Lipovu, acuzat că a ucis o femeie de 33 de ani și a aruncat cadavrul pe un câmp din apropierea comunei

Cercetările în acest dosar au început anul trecut, pe 13 iulie, când un bărbat din comuna Lipovu a anunțat că a descoperit cadavrul unei femei pe terenul său, situat în extravilanul localității.
La fața locului a fost trimisă o echipă de criminaliști care au stabilit că persoana decedată era Floriana Ploşteanu, de 33 de ani, din Lipovu, care nu fusese ucisă în locul respectiv, ci fusese aruncată acolo. Ulterior, medicii legiști au stabilit că moartea femeii fusese violentă și s-a datorat unor traumatisme craniene produse de un corp dur.
Primele indicii le-au fost oferite anchetatorilor de fiica vitregă a femeii, care a povestit că, în după-amiaza zilei de 11 iulie, în jurul orei 15.00, a vorbit la telefon cu Floriana, care plecase pe jos către Radovan, la tatăl său. Fata și-a amintit că, în timp ce vorbea la telefon cu mama sa vitregă, aceasta a spus că a trecut cu căruța pe lângă ea „Traian al lui Zorinel“. Oamenii legii au stabilit că acesta este Marius Marin, de 34 de ani, din localitate, care a fost ridicat și dus la audieri. Inițial, suspectul a explicat că nu știe în ce condiții și-a pierdut viața femeia de 33 de ani.
Ulterior, la aproximativ 500 de metri de locul în care a fost găsit cadavrul, criminaliștii au descoperit hainele victimei, murdare de sânge, iar în apropiere mai multe bucăţi de lemn dintr-o coadă de furcă. Pus în faţa noilor probe, Marius Marin a recunoscut că în după-amiaza zilei de 11 iulie a trecut cu căruţa pe lângă femeie, pe câmp, și i-a făcut avansuri. Fiind refuzat de Floriana, acesta a a lovit-o cu o furcă în cap, apoi cu coada acesteia, până s-a rupt în mai multe bucăţi. După aceea, bărbatul a dezbrăcat victima, a urcat-o în căruţă şi pornit către Radovan. După vreo 500 de metri, Marius Marin a intrat cu căruţa pe câmp și a aruncat cadavrul, după care l-a  acoperit cu lucerna cosită pe care o avea în căruţă.
Anchetatorii au mai stabilit că, a doua zi, bărbatul a încercat să scape de căruța cu care transportase victima. A demontat-o și a ascuns structura metalică în spatele unei locuinţe abandonate, iar componentelor de lemn le-a dat foc. Tot duminică, bărbatul şi-a cumpărat altă căruţă şi a schimbat şi potcoavele calului. Toate acestea nu l-au scăpat însă, procurorii doljeni având suficiente probe ca să-l pună sub acuzare.
În cursul zilei de luni, 14 iulie 2015, Marius Marin a fost reținut, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor. Bărbatul a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii octombrie, iar săptămâna trecută a fost condamnat de Tribunalul Dolj. Inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei și a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor. Din această pedeapsă se scad cele șapte luni în care inculpatul a stat în arest. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova atât de procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Dolj, cât și de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS