9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoi proiecte pe scena Naționalului craiovean

Noi proiecte pe scena Naționalului craiovean

Teatrul Național „Marin Sorescu“ are un nou proiect, prin care craiovenii sunt invitați să-i cunoască pe actori dincolo de scenă. În fiecare marți, actorii vor veni în spațiul „Ia te uită!“, se vor întâlni și vor discuta cu oamenii. Vor face deliciul auditoriului întâmplări din tainele vieții de scenă, din spatele scenei sau din cabina de machiaj. Proiectul „Ia te uită!“ debutează pe 16 februarie, de la ora 19.00, cu o seară alături de actrița Geni Macsim, pentru ca pe 23 februarie, la ora poveștilor despre viață, să vină actorul Ilie Gheorghe.
„Este un proiect în care încercăm să apropiem foarte mult spectatorul de actor, pe care l-am privit până acum prin prisma personajului pe care îl interpretează, prin prisma conceptelor regizorale și a punerii în pagină a unui text. O să încercăm, din 16 februarie, să-l facem pe actor să se destăinuie publicului. Este un proiect pe care vrem să-l transformăm într-o stagiune personală a actorilor, permanentă“, a  precizat în cadrul unei conferințe de presă directorul artistic al Teatrului Național „Marin Sorescu“, Adrian Andone.
Prețul unui bilet de intrare este de 7,5 lei.

Teatru și muzică de Ziua îndrăgostiților

Pe 14 februarie, scena Naționalului craiovean va fi rezervată teatrului și muzicii. În prima parte a serii, actorii Natașa Raab, Raluca Păun, Marian Politic, Romanița Ionescu, Ioana Manciu, Monica Ardeleanu, Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Cătălin Miculeasa, Andrei Ștefănescu pun în scenă un spectacol „Exploziv“, în regia lui Andrei Măjeri. Odată ce gongul va anunța sfârșitul reprezentației, muzica se va face auzită grație trupei Casual Band. „Va fi o seară specială. Este ceea ce îmi doream să regăsesc în Craiova, ceea ce am văzut în alte locuri, peste hotare, și mi-a plăcut foarte mult. Visam la un loc, o zi în care teatrul să se întâlnească cu muzica“, a precizat Bogdan Uță, de la Casual Band.
Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Peter Schneider revine la Craiova

După montarea piesei „Hot l Baltimore“, regizorul american Peter Schneider se întoarce în Bănie pentru a regiza „Julius Caesar“, spectacol care va reprezenta Teatrul Național din Craiova în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional Shakespeare. „Este un spectacol inedit, în care se va folosi foarte mult cea de-a șaptea artă, proiecția video, filmul. Peter Schneider va lucra pentru acest spectacol cu artiști români, scenograful este Adrian Damian, dar și străini, video artiștii fiind din Olanda, America“, a precizat Alexandru Boureanu, director interimar al Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS