14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlb-albaștrii n-au găsit golul cu Slovan

Alb-albaștrii n-au găsit golul cu Slovan

Băluţă (la minge) s-a implicat foarte mult în joc, dar nu a reuşit să şi marcheze (Foto: csuc.ro)
Băluţă (la minge) s-a implicat foarte mult în joc, dar nu a reuşit să şi marcheze (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 0-0, partida amicală disputată ieri, în Antalya, în compania formației Slovan Bratislava, la capătul unui joc disputat.
Alb-albaștrii nu se pot lăuda cu prea multe ocazii clare în prima repriză. Craiova și-a făcut simțită prezența în minutul 13, când Băluță a reluat cu capul de la zece metri, dar mingea a poposit în brațele portarului. O fază notabilă s-a petrecut în minutul 24, când oltenii au combinat bine pe partea dreaptă, mingea a ajuns în marginea careului mare la Măzărache, care i-a așezat balonul lui Bancu, însă șutul acestuia de la 18 metri a fost defectuos. Defensiva a lucrat bine, Straton neavând ce apăra.
La reluare, rezervele noastre s-au dovedit mai tenace decât rezervele lor, printre remarcați fiind portarul Andrei Vlad, care a salvat echipa de la gol în minutul 87 cu un reflex extraordinar, și Raul Hreniuc, care a făcut câteva deposedări bune și a avut o rezolvare „elegantă“ într-o fază ce putea fi periculoasă. La rândul lor, Robert Petre și Andrei Burlacu au fost destul de puțin implicați în joc. Per ansamblu, Craiova a arătat în repriza secundă că știe să țină de minge, dar a suferit din nou la finalizare. Cea mai mare ocazie de gol s-a petrecut în minutul 48, după o incursiune bună pe partea dreaptă a lui Măzărache, urmată de o pasă excelentă, pe jos, în mijlocul careului mare, dar șutul lui Alex Băluță a trecut mult peste poartă.
Tehnicienii grupării din Bănie, Daniel Mogoșanu și Victor Naicu, au utilizat următorii jucători: Straton (‘59, An. Vlad) – Achim (‘59, Hreniuc), Iliev (‘48, Dumitraș), Acka, Izvoranu – Băluță (‘75, R. Petre), Zlatinski, Madson, Bancu (‘86, Burlacu) – Nuno Rocha, Măzărache (‘59, Hergheligiu).

Naicu: Păcat că nu reușim să marcăm

La finalul jocului, antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Victor Naicu, s-a arătat nemulțumit de faptul că jucătorii săi nu reușesc să marcheze.
„A fost un joc de care ne-am temut, nu atât din prisma valorii adversarului, ci a faptului că veneam după acumulări fizice specifice perioadei. Chiar ieri (marți – n.r.) am avut un antrenament fizic de intensitate foarte mare. Există o oboseală fizică și psihică, dar cu toate acestea consider că am făcut un meci foarte bun, am avut ocaziile cele mai clare și mă bucur că am terminat meciul fără accidentați. Suntem pe drumul cel bun, avem posesie, controlăm jocul, însă ne trebuie mai multă concentrare la finalizare pentru că ocazii avem și e păcat că nu reușim să marcăm“, a declarat Victor Naicu.

Amicalul cu Sioni Bolnisi, anulat

Partida cu Slovan Bratislava a fost ultima pentru CS Universitatea Craiova pe pământ turcesc, chiar dacă în programul inițial mai figura astăzi un amical cu FC Sioni Bolnisi, ocupanta locului patru din prima ligă a Georgiei.
„Precizăm că este ultimul joc-test din stagiul din Antalya, meciul cu Sioni Bolnisi fiind anulat la cererea staff-ului tehnic. Astfel, programul de pregătire pentru joi (astăzi – n.r.) a fost reconfigurat“, se arată într-o postare pe site-ul oficial al clubului.
Așadar, CS Universitatea Craiova a înregistrat în cele două stagii de pregătire din Antalya două victorii, 2-1 cu FC Hallescher (marcatori Măzărache ‘26, autogol ‘34) şi 2-0 cu MTK Budapesta (Rocha ‘13, Bancu ‘88), o remiză, 0-0 cu Slovan Bratislava, şi trei înfrângeri, 1-2 cu RZ Pellets WAC (Izvoranu ‘84), 1-3 cu Austria Viena (Hergheligiu ‘44) și 0-1 cu FC Paksi.
Alb-albaștrii vor mai susține astăzi două antrenamente în Antalya, iar mâine dimineață vor zbura spre România cu prima cursă, urmând să aterizeze pe Aeroportul „Henri Coandă“ în jurul prânzului. Fotbaliștii lui CSU vor primi liber pentru finalul acestei săptămâni, iar de luni vor începe să pregătească întâlnirea cu Petrolul Ploiești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS