14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCozile umilinței continuă în Craiovița Nouă

Cozile umilinței continuă în Craiovița Nouă

După ce GdS a scris că se încasau impozitele la un singur birou, marți au fost deschise două ghișee în Craiovița Nouă. S-a format și marți aglomerație în fața punctului de colectare a impozitelor, ce aparține de Direcția de Impozite și Taxe a Primăriei Craiova, dar rândul a înaintat mult mai repede. În loc de trei ore, unii craioveni au stat „doar“ o oră la coadă ca să-și achite dările.

Cetățenii din cartierul Craiovița Nouă au mai stat la cozi interminabile și marți dimineață. Un cititor ne-a sesizat la redacție despre „cozile umilinței“ de la punctul de colectare a impozitelor și taxelor locale din cartierul Craiovița Nouă, ce aparține de Direcția de Impozite și Taxe (DIT), cozi formate în jurul orei 11.00. Și marți erau oameni în afara clădirii, la rând, doar că acea „coadă“ înainta mult mai repede decât luni, pentru că au funcționat două ghișee. Dacă luni s-a stat la coadă și trei ore din cauză că o jumătate de zi a funcționat un singur ghișeu, după ce GdS a scris despre situația de acolo, DIT a decis să lase marți două ghișee deschise pentru craiovenii din acel cartier. Totuși, până la ora prânzului s-a stat la rând mai bine de o oră. „Am fost și ieri (luni -n.r.) la coadă să-mi plătesc impozitul. Erau câteva zeci de persoane la rând, dar după ce ați scris dumneavoastră la ziar au rămas două ghișee deschise, și de aceea a mers mai repede rândul. Am stat o oră și un sfert la rând, față de luni, când s-a stat și trei ore, din cauză că toată dimineața a funcționat un singur ghișeu“, a spus craioveanul.
În jurul orei 13.30, cozile se dispersaseră, iar în incinta punctului de colectare a impozitelor din Craiovița Nouă mai erau câțiva cetățeni care stăteau la rând, dar funcționau două ghișee. La ora 14.00, unul dintre funcționari a intrat în pauză de masă și a rămas iarăși un singur ghișeu.
Luni, directoarea DIT Craiova, Elena Bonescu, nu considera că este o problemă existența unui singur ghișeu la punctul de colectare a impozitelor din Craiovița Nouă, ci a precizat că în acel cartier „sunt foarte mulți contribuabili“. Totuși, ea a spus că mai este trimis un funcționar de la DIT în Craiovița atunci când este aglomerație acolo. Marți s-au încasat impozitele de la mai mulți craioveni, pentru că au funcționat ambele ghișee.

Program de încasare, între 10.30 – 18.00

La intrarea în punctul de colectare a impozitelor din Craiovița Nouă este pus un afiș mare prin care DIT arată unde sunt amplasate celelalte puncte de colectare a impozitelor, inclusiv cele deschise anul acesta. Craiovenii care vor să evite cozile interminabile pot opta pentru alte locuri, respectiv: în centru, pe strada Mitropolit Firmilian nr. 14; în Rovine, pe strada Nicolae Iorga, bloc E1 (parter); Brazda lui Novac, strada Doljului, Bl G4; 1 Mai, pe strada Independenței, bloc 7 (parter); în Lăpuș, Blocul T6; și la Piața Centrală. Dar, de regulă, la Piața Centrală este și mai mare aglomerație decât în Craiovița Nouă.
Afișul respectiv conține și programul de încasare la ghișeele DIT Craiova, respectiv la toate figurează un program între orele 10.30 – 18.00, de luni până vineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS