12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrinşi de DIICOT după ce au spart o bijuterie din Slovacia

Prinşi de DIICOT după ce au spart o bijuterie din Slovacia

Bunurile confiscate în urma percheziţiilor
Bunurile confiscate în urma percheziţiilor

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Craiova au efectuat ieri 15 percheziţii domiciliare în judeţul Gorj, la suspecți de tâlhărie calificată şi furt calificat. Acţiunea a beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliție judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Mehedinţi. A fost destructurat un grup infracţional specializat în furturi de bijuterii. Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în noaptea de 17 spre 18 mai 2014, membrii grupului au pătruns prin efracţie într-un magazin situat pe raza localităţii Trnava, Slovacia, de unde au sustras bijuterii din aur cu briliante, perle, pietre naturale și mai multe ceasuri din aur, în valoare de 167.000 de euro.

Spargere ca în filme

Din cercetările efectuate de procurorii DIICOT, s-a stabilit că suspecţii ar fi pătruns în incinta magazinului prin  îndepărtarea barelor de fixare din plafonul aflat în pasajul subteran exterior al magazinului.
„Ulterior, au ieşit prin spațiul de deasupra plafonului destinat tabloului de distribuție a aerului condiționat. Membrii grupului au vândut o parte dintre bijuterii mai multor persoane din judeţul Gorj şi Bucureşti. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate patru ceasuri de lux, brăţări şi pandantive din aur, precum şi un seif cu cifru electronic“, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Craiova.
La sediul DIICOT- Craiova au fost aduse, ieri, în vederea audierii, șapte persoane. La descinderile de ieri au participat şi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj şi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj. În dosar ar fi vizată şi ruda unui cunoscut om de afaceri din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS