9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCozile umilinței la plata impozitelor locale în Craiovița Nouă

Cozile umilinței la plata impozitelor locale în Craiovița Nouă

Aglomerația s-a format din cauză că a funcționat un singur ghișeu la punctul de colectare a impozitelor din Craiovița Nouă, ce aparține de Direcția de Impozite și Taxe a Primăriei Craiova. Un funcționar a venit pe la 10.30 la alt ghișeu, iar pe la 12.00 a reușit să pornească, în sfârșit, computerul.

Zeci de persoane au stat, ieri-dimineață, la cozi interminabile, la punctul de colectare a impozitelor locale situat în cartierul Craiovița Nouă, în spatele Complexului Orizont, punct ce aparține de Direcția de Impozite și Taxe (DIT), din cadrul Primăriei Craiova.
Un cititor ne-a sesizat la redacție, arătând că de dimineață și până în jurul prânzului, zeci de oameni au stat la coadă în interiorul și în afara clădirii respective, pentru a-și plăti impozitele pe proprietate, din cauză că a funcționat un singur ghișeu.
„Am stat la coadă în afara clădirii o jumătate de oră, dar în tot acest interval foarte puține persoane ieșeau de la ghișeu, de altfel singurul care funcționa. În cele din urmă a ieșit un bărbat și ne-a spus că stătuse trei ore la rând. E o nebunie să stai atâtea ore ca să îți plătești impozitele. Am plecat de la rând și revin în altă zi“, a spus Cristi, un craiovean care locuiește în zonă.
În jurul orei 13.30, mai erau doar cinci – șase persoane în exteriorul clădirii, la coadă, și altele stăteau la rând în incintă. La ora respectivă erau funcționale două ghișee.
„Am venit și de dimineață și m-am întors pentru că era coada prea mare. Am venit acum și am plătit. Ce să fac?“, a spus o bătrână care stătuse la înghesuială de două ori ca să-și achite impozitul.

A funcționat un singur ghișeu până la prânz

Oamenii de la rând spuneau că, după ora 10.30, a mai venit un operator la cel de-al doilea ghișeu, dar acel ghișeu s-a deschis abia în jurul orei 12.00. Angajatul DIT Craiova nu a negat că a deschis ghișeul către public la ora 12.00, dar a explicat de ce a durat așa de mult până s-a instalat la birou: „Am venit pe la 10.30, dar până mi-am montat calculatorul, până am montat imprimanta a trecut ceva timp. Acum sunt două ghișee deschise. Facem eforturi ca să meargă treaba cât mai repede. Până la urmă, o să vedeți că o să scadă coada“, a spus Dorin Anghel, funcționar al DIT Craiova.

„Sunt cozi pentru că sunt mulți contribuabili“

Directoarea DIT Craiova, Elena Bonescu, a deslușit misterul aglomerației de la punctele de colectare din Craiovița Nouă. Ea a ajuns la concluzia că se creează cozi pentru că sunt mulți contribuabili, nu pentru că ar fi ghișee puține.
„În Craiovița funcționează un singur ghișeu, de la ora 10.00 la 18.00. Când e aglomerație mai trimitem un operator să deschidă și al doilea ghișeu. Noi am trimis al doilea operator acolo de la ora 10.00. Am să verific de ce s-a deschis ghișeul abia de la ora 12.00. Doar în Craiovița avem problema aceasta și mai suplimentăm cu un ghișeu când e aglomerație. Se formează cozi pentru că sunt mulți contribuabili în cartier“, a spus Elena Bonescu.
Directoarea a adăugat că nu are personal pentru a funcționa în permanență două ghișee la punctul de colectare din Craiovița Nouă.
În realitate, cozi interminabile la ghișeele DIT se formează și la sediul de la Piața Centrală, despre care GdS a scris în repetate rânduri și unde oamenii stau ore în șir pentru a-și plăti impozitele și taxele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS