Acasă Local Gorj Investiţie Petrom de 800 de milioane de lei în Gorj

Investiţie Petrom de 800 de milioane de lei în Gorj

-

Compania OMV Petrom va începe construcţia la Hurezani, în judeţul Gorj, a unei staţii de prelucrare a gazelor. Valoarea investiţiei se ridică la peste 800 de milioane de lei. În momentul de faţă se caută un constructor care să realizeze staţia de prelucrare a gazelor naturale, finalizarea acesteia fiind programată pentru anul 2018.
Judeţul Gorj asigură aproximativ 40% din producţia de gaze naturale a companiei Petrom, prin zăcământul de la Totea, a cărui exploatare a început în urmă cu peste trei ani. OMV Petrom a investit până acum în judeţul Gorj suma de 1,3 milioane de lei pentru construcţia a 21 de sonde noi şi modernizarea unor instalaţii.
De precizat că Transgaz va investi 800 de milioane de lei pentru a construi un gazoduct care să lege Bulgaria de Ungaria.
Finanţarea este asigurată de Comisia Europeană. Conducta ar urma să lege Giurgiu de Arad, cu trecere prin comuna gorjeană Hurezani. În judeţul Gorj mai există în exploatare zăcăminte de petrol, OMV Petrom având puncte de lucru şi la Ţicleni, unde a derulat o colaborare cu Petrofac.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dispar medicii veterinari

În zece ani, numărul medicilor veterinari concesionari, singurii care execută vaccinările obligatorii, supraveghează sănătatea animalelor plus alte atribuții, s-a redus cu aproape...