Percheziţiile au vizat reţeaua de hoţi din locuinţe de lux
Percheziţiile au vizat reţeaua de hoţi din locuinţe de lux
Percheziţiile au vizat reţeaua de hoţi din locuinţe de lux

Poliţiştii gorjeni, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat ieri-dimineaţă 21 de percheziţii domiciliare, în judeţele Gorj, Vâlcea şi Mureş, la mai multe persoane bănuite de furturi din locuinţe. Principalul suspect vizat de perchezițiile de ieri este Petre Stăncioi, fostul patron al Clubului FTE din Târgu Jiu. Din cercetările efectuate de polițiști a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016, cei în cauză ar fi comis şase furturi din locuinţe aflate pe raza municipiului Târgu Jiu şi a localităţilor învecinate. Prejudiciul cauzat prin această activitate infracţională este de aproximativ 250.000 de lei. Poliţiştii au pus ieri în aplicare șase mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, respectiv reţinere sau punerea sub control judiciar.

Au spart casele unor avocaţi şi oameni de afaceri

Perchezițiile de ieri-dimineață i-au vizat pe suspecții care au dat spargeri în urmă cu aproximativ o lună la casele avocaților Dondera din Leleşti, dar și a familiei fostului primar din Rovinari, Dorin Filip, sau afaceristului Bicheru. Hoții au furat de la aceștia ceasuri din aur, bijuterii, sume de bani şi pietre prețioase. Bunurile au fost date ulterior spre comercializare unor interpuși din judeţele Vâlcea și Mureș. Printre persoanele la locuințele cărora au ajuns ieri-dimineaţă mascaţii gorjeni se numără și Petre Stăncioi, patronul fostului Club FTE din Târgu Jiu. Suspectul a mai fost implicat în trecut în diferite scandaluri și ilegalități, ajungând în atenția opiniei publice în anul 2001, după ce ar fi incendiat mașinile mai multor polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Potrivit anchetatorilor, reţeaua de spărgători era bine informată cu privire la locuinţele pe care urma să le jefuiască. Erau căutate seifurile, iar zonele unde se aflau sisteme de supraveghere video erau ocolite. În ciuda urmelor puţine lăsate de suspecţi la locuinţele sparte, poliţiştii au reuşit să îi depisteze şi să îi reţină.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.