10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean judecat pentru părăsirea locului accidentului

Craiovean judecat pentru părăsirea locului accidentului

Un craiovean de 57 de ani și-a pierdut viața  după ce a fost accidentat de două autoturisme (Foto: Arhiva GdS)
Un craiovean de 57 de ani și-a pierdut viața
după ce a fost accidentat de două autoturisme (Foto: Arhiva GdS)

Procurorii craioveni au dispus trimiterea în judecată a unui șofer de 32 de ani, acuzat că a trecut cu mașina peste un pieton, după care a fugit de la locul accidentului.

Polițiștii Biroului Rutier Craiova erau anunțați, în seara de 5 martie 2013, despre faptul că pe Calea București un pieton a fost ucis în urma unui accident de circulație. Echipa de cercetare care a ajuns la locul accidentului a stabilit că victima este craioveanul Nicolae Barză, de 57 de ani, care a fost accidentat de șoferul unui autoturism Opel în timp ce traversa strada neregulamentar. Ulterior, oamenii legii au stabilit că, de fapt, bărbatul a fost accidentat de două autoturisme. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că un Opel care circula pe banda a treia a străzii Calea Bucureşti, cu aproximativ 50 de metri înainte de intersecţia cu strada Arieş, l-a acroşat cu oglinda retrovizoare pe Nicolae Barză, care încerca să traverseze strada printr-un loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure. Pietonul a fost proiectat pe banda a doua şi şi-a găsit sfârşitul sub roţile unui autoturism Alfa Romeo înmatriculat în Marea Britanie, al cărui şofer a fugit de la locul accidentului.
„Din cercetările ulterioare s-a stabilit că victima, după ce a fost lovită de către autoturismul Opel, a fost proiectată pe partea carosabilă, mai exact pe banda de circulaţie nr. 2 către direcţia Aeroport, peste aceasta trecând al doilea autoturism, Alfa Romeo, al cărui conducător a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie“, au explicat atunci reprezentanții IPJ Dolj.
Oamenii legii au început verificările și, în cursul nopții de 5 spre 6 martie, au reușit să-l identifice pe șoferul autoturismului Alfa Romeo. Este vorba de craioveanul Ionuț Mihai, care avea atunci 29 de ani. Polițiștii de la Rutieră au mai stabilit că, în acea seară, șoferul a condus mașina până în localitatea Castranova și a ascuns-o în gospodăria mătușii sale. Craioveanul a fost reţinut în aceeași noapte, iar în cursul zilei de 6 martie a fost arestat preventiv pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. A fost eliberat din arest pe 25 martie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
Cercetările în acest dosar s-au încheiat la începutul acestui an, când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a lui Ionuț Mihai. Acesta a fost deferit justiției doar pentru părăsirea locului accidentului, infracțiune care se pedepsește cu închisoarea între doi și șapte ani. Oamenii legii au explicat că, pe parcursul cercetărilor, au fost dispuse mai multe expertize tehnice, criminalistice și medico-legale, iar în final s-a reținut că șoferul nu avea cum să evite pietonul căzut pe șosea. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova pe data de 15 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS