10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVreme călduroasă în Oltenia

Vreme călduroasă în Oltenia

Creşterea semnificativă de astăzi din Oltenia şi Muntenia a fost determinată, pe de-o parte de soarele generos, pe de altă parte şi de aerul cald care a pătruns de azi noapte prin partea de vest a teritoriului. Este vorba de un aer cu caracteristici subtropicale provenit de deasupra Oceanului Atlantic, dar mai ales de deasupra Africii. Acesta va ocupa jumătatea de sud a continentului în zilele următoare. O uşoare răcire va apărea joi pe partea de centru a Europei şi pe partea de est, o răcire pasageră.

În ţară, temperaturile vor continua să crească în următoarele zile. Această creştere se va resimţi nu numai ziua, ci şi în timpul nopţii. Ger vom mai avea în această noapte şi mâine noapte, dar numai izolat, după care, încet, încet, temperaturile vor deveni pozitive chiar şi pe timpul nopţii, cu minime de până la 5 grade. În plus, creşterea se va simţi şi pe timpul zilelor. Cea mai caldă zi va fi joi când, în dealurile sudice ale Olteniei şi Munteniei vor fi 14, chiar 15 grade.

În mod normal, în această perioadă a anului, ar trebui să avem maxime de -3, -5 grade, iar minimele între -11 şi -2 grade.

Vom avea parte şi de precipitaţii mixte, chiar în această noapte ele vor apărea mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS