11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziții și al treilea dosar penal la Primăria Filiași

Percheziții și al treilea dosar penal la Primăria Filiași

Primăria Filiași a fost „călcată“ din nou de polițiștii trimiși de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi
Primăria Filiași a fost „călcată“ din nou de polițiștii trimiși de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi

Procurorii au deschis un dosar penal pe numele a doi funcționari din cadrul Primăriei Filiași, acuzați că ar fi închiriat nelegal mai multe terenuri din domeniul public și privat al orașului. Acesta este al treilea dosar privind neregulile comise de funcționarii Primăriei Filiași, în primele două fiind pus sub acuzare și primarul Nicolae Stăncioi.

Funcționarii din cadrul Primăriei Filiași au din nou probleme penale. De data acesta este vorba de o serie de nereguli care ar fi adus bugetului orașului un prejudiciu de aproximativ 150.000 de lei.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au explicat că, joi dimineață, sub supravegherea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi, polițiștii au efectuat trei percheziţii domiciliare, fiind vizată Primăria Fliași, dar și locuințele a doi funcţionari din cadrul acestei instituții – Gheorghe Dragă (director economic) şi Adrian Munteanu (jurist). Cei doi funcționari sunt suspectați de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu şi sustragere de înscrisuri. Este vorba de o serie de terenuri din Filiași, care ar fi fost date în folosință în mod nelegal unor persoane fizice sau firme începând cu anul 2010.
Oamenii legii au precizat că, „din investigațiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că funcţionari din cadrul Primăriei Filiaşi au pus la dispoziţia unor persoane fizice şi juridice suprafeţe de teren fără încheierea unor contracte de concesiune, închiriere, acorduri de folosinţă, precum şi încheierea unor astfel de acte administrative cu încălcarea prevederilor legale, fiind creat un prejudiciu la bugetul local de peste 150.000 de lei“.
De la sediul Primăriei Filiași au fost ridicate mai multe înscrisuri, cum ar fi cereri nesoluţionate pentru prelungirea contractelor, informări privind neplata chiriei şi situaţia debitorilor care nu au fost acţionaţi în instanţă pentru recuperarea debitelor. Anchetatorii au mai precizat că ambii suspecți sunt cercetați în libertate în acest dosar de abuz în serviciu şi sustragere de înscrisuri.

Încă două dosare la Primăria Filiași

În iunie 2015, procurorii din Filiași anunțau începerea cercetărilor într-un dosar deschis pe numele primarului Nicolae Stăncioi, dar și a directorului economic Gheorghe Dragă. Anchetatorii au stabilit că cei doi ar fi cheltuit nelegal din bugetul primăriei peste 50.000 de lei. Aceștia și-au pus semnăturile pe contractele prin care SC Lujan SA București, AJOFM Dolj, APIA Dolj și SC TDC SA Filiași au închiriat imobile din proprietatea Primăriei Filiași. Deși în aceste contracte se preciza că utilitățile trebuia să fie plătite de chiriași, facturile au fost achitate, de fapt, de Primăria Filiași. Cele două societăți comerciale și AJOFM Dolj au achitat prejudiciul în cursul urmăririi penale, iar Primăria Filiași s-a constituit parte civilă în dosarul penal cu diferența de 54.382 de lei, sumă care trebuie recuperată de la APIA Dolj. În noiembrie, anul trecut, cei doi inculpați au fost trimiși în judecată, dosarul în care sunt acuzați de comiterea unor infracțiuni asimilate celor de corupție fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Filiași.
Alt dosar penal, întocmit în septembrie 2015, vizează alte nereguli de la Primăria Filiași. În acest dosar, primarul din Filiași – Nicolae Stăncioi, Gheorghe Dragă și secretarul primăriei, Ion Oglice, sunt acuzați că au încălcat legea atribuind direct patru contracte de prestări servicii unei firme din Craiova. Este vorba de o firmă care a evaluat cele zece cabinete medicale din incinta Policlinicii Filiași. Potrivit legii, aceste rapoarte de evaluare se întocmesc de un evaluator independent, care este selectat prin licitație publică. Prejudiciul din acest dosar a fost calculat la 60.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS