14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPercheziţii pentru evaziune de aproape un milion de euro

Percheziţii pentru evaziune de aproape un milion de euro

Romii au fost conduşi la audieri, după ce au fost luaţi din palate
Romii au fost conduşi la audieri, după ce au fost luaţi din palate

Mascaţii au ajuns ieri-dimineaţă la romii din cartierul Meteor, din Târgu Jiu, unde au efectuat percheziţii la patru palate aparţinând romilor din zonă, acuzaţi de implicare într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape un milion de euro. Alte 18 percheziţii au avut loc la adrese din Iaşi, Grajduri şi Hârlău şi tot la afacerişti romi suspectaţi în aceeaşi cauză.
Poliţiştii specializaţi în investigarea infracţiunilor economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat 22 de percheziţii la persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 4.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.
„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2014, administratorii a trei societăţi comerciale din Gorj ar fi efectuat operaţiuni fiscale nereale, simulând achiziţii de deşeuri feroase de la societăţi comerciale din judeţul Iaşi. Prejudiciul creat prin desfăşurarea acestei activităţi infracţionale este de aproximativ 4.000.000 de lei. Zece persoane au fost aduse pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj“, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Trei dintre suspecţi sunt din judeţul Gorj, iar şapte sunt din Iaşi. Anchetatorii au cerut ieri reţinerea celor acuzaţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cercetaţi pentru înşelăciune

Anchetatorii i-au monitorizat luni la rând pe afaceriştii de etnie romă din Gorj şi Iaşi şi au luat urma documentelor încheiate pentru a ascunde tranzacţii fictive cu fier vechi. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe, a mai declarat că, în urma percheziţiilor domiciliare care au avut loc în cartierul Meteor, anchetatorii au ridicat mai multe documente, iar la audieri au fost aduse trei persoane. În Gorj, urmează să fie aduşi şi romii din Iaşi, dosarul fiind instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Doi dintre cei trei romi aduşi ieri la audieri sunt vizaţi în dosarul tranzacţiilor cu aur fals, în urma cărora au fost păgubite mai multe case de amanet din Târgu Jiu. Cei doi romi acuzaţi de evaziune fiscală din tranzacţii cu fier vechi mai sunt acuzaţi şi de înşelăciune şi au fost puşi sub control judiciar în dosarul respectiv. Suspecţii sunt acuzaţi de poliţiştii gorjeni că au vândut anul trecut mai multor case de amanet din Târgu Jiu cantitatea de 700 de grame de metal de culoare galbenă, pretinzând că este aur.
„Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că cei în cauză, în perioada septembrie – octombrie 2015, ar fi vândut 700 de grame de metal de culoare galbenă mai multor case de amanet din Târgu Jiu, prezentându-l ca fiind din aur, şi care ulterior, cu ocazia efectuării expertizelor, s-a dovedit metal comun. Prejudiciul cauzat prin această activitate infracţională desfăşurată este de aproximativ 50.000 de lei“, a mai declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS